The world of sailing - Svet jedrenja > Vesti iz sveta jedrenja i jedriličarstva
15. Zokijeva Regata....
zoke:
U ime nautickog kluba Moja Ladja Brcko sve cestitke pobjesnicima. Imenjace nisi ti slucajno pocasni clan naseg kluba ,ako nista drugo makar je nas logo kluba bio prisutan sto nam je izuzetna cast ,asto se tice pobjede kod nas se kaze ko zna zna i ne vazi vise vazno je ucesatvovati nego upravo to sto sdte vi ucinili P O B J E D I L I...e ovdje su ostali
stvlada:
Kapetane,a sto ne uporedis tezinu?Ladja na kojoj smo jedrili ima skoro 7 tona i elisu prcnika 600 mm koja je non stop u vodi i koci brod za razliku od vanbrodskih koji samo podignu nogu.Na drugom snimku se lepo vidi da smo prvog dana krenuli na zacelju kolone,a drugog dana smo jedino mi presli starnu liniju za razliku od ostalih krstasa koje je sudija pustio da se okrenu i krenu nizvodno i ako nisu presli cak ni startnu liniju,a gde je tek bila bova uzvodno 500m oko koje je trebalo da se prodje...
zoke:
Vlado ,a sta mislis da ste bili zadnji sta bi vam radili,kad vas ovako na pobjedu landraju hahahaha k5 k5 h44 h44 harm harm ffff
stvlada:
Nema gaca koje bi nas spasile..
Kapetan:
--- Citat: stvlada 28, 05, 2013, 14:05:39 posle podne ---Nema gaca koje bi nas spasile..
--- Kraj citata ---
vlado niko se nije rodio naucen, tebi je zoran dao par biranih informacija i stao na najbitnijim, zato se i izleces...
u trkama jedrilica postoje klase i premeri, ne bih o premerima jer ni meni to nije jasno ali jedrilica Imagine je minimum 3-5 klasa ispred bilo koje druge jedrilice koja je ucestvovala ... klase odredjuje duzina broda... duzina broda i povrsina jedara su presudni u trkama jer povecavaju brzinu ... tezina, elisa i sl. su bitni samo kada su jedra i duzina trupa jednaki ili priblizni , inace ne uticu bitnije...
postoji razlog zasto ste jedino vi presli startnu liniju , a to je povrsina jedara i duzina trupa... mitrotoneri su recimo pravljeni samo za trke i to je tek posebna prica...
u srbiji ne postoje klase za krstase jer nema dovoljno jedrilica, zato se i sve trpa u istu klasu , jer zaista nemamo boljeg resenje...
realno vi ste trebali da nas oderete za 2-3 km a ne 200-500 metara ... svojevremeno je Janez dok smo jedrili Dunavom sa mojom jedrilicom pokusao da se "priblizi" Imaginu, nije bilo sanse ostavio nas je u talasima, pitaj ga ...
@zoke, niko ih ne landara ali plasticno objasnjeno: Imagine je BMW sve ostalo u regati je Zastava...
ili kako kad bi u nacionalnoj klasi gde su se vozile fice neko uleteo sa audijem ...
ili SeaRay i siklja :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju