E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Elan T 401 L - restauracija
alepan:
--- Citat: ALBATROS 20, 05, 2013, 11:08:03 pre podne ---...U duplom dnu nemam vodu jer je majstor ojacao poklopac tako da su male sanse da se napravi neka rupa ili pukotina.
Posle dve sezone nemam nekih velikih zamerki.Sve su to sitnice koje mogu da resim na vodi.
Ali vodi racuna o anti alginu i njegovoj visini.Ja sam stavio dosta opreme na camac pa mi sada nedostaje na vodenoj liniji negda oko 5 do 10 cm.
Ovaj problem resavam iduce godine
Merdevine su naj bitnije to sam uvideo posle prve sezone.
Bitno je da se koristi.
k5
--- Kraj citata ---
Znaci ti si bas dobro otezao camac, dok si toliko pomerio vodenu liniju...reci mi koja ga penta gura? imas li sanse da izglisiras?
Merdevine / definitivno :) to sam vec imao u planu...zvao sam neku radnju u ns...oko 75e najjeftinije (65 visina, tri stepenika, sirna 20-25cm)...kontam da su dovoljne...
A za duplo dno - ja cu pojacati plastiku iznutra (tj plasticar majstor ce), ali mi se cini da to nece biti dovoljno da ukruti kako je propisano pa sam mislio da ipak stavim nesto unutra (PU, stirodur ili nesto trece), da ne ostavim suplje...kontam da su ti projektanti ipak isli u neku skolu i ucili nesto, dok su 20 godina radili tako....nije to bilo kao sto je danas :)
ALBATROS:
Tomos 10 nemoze da ga izglisira.
Zato sada trazim jaci motor.
U planu je 20 ks.
A eto ja nisam stavio Pu penu pa ti probaj.Onda ce neko treci videti sta je bolje.Ja jos nemogu da zalim sto nisam vratio u prvobitno stanje. A mozda cu!
alepan:
Zna li neko koliko kg stakloplastike se u prosjeku trosi po kvadratu, s jednim standardnim premazom....znaci kg/m2 ???
STG:
--- Citat: ALBATROS 21, 05, 2013, 09:58:32 pre podne ---Tomos 10 nemoze da ga izglisira.
Zato sada trazim jaci motor.
U planu je 20 ks.
A eto ja nisam stavio Pu penu pa ti probaj.Onda ce neko treci videti sta je bolje.Ja jos nemogu da zalim sto nisam vratio u prvobitno stanje. A mozda cu!
--- Kraj citata ---
Za 401 uzmi neki dvotaktni od bar 20ks,tek tada pocinje zabava...
petar_kozic:
I to je plafon.
Stric ima Volvo 20KS na ovom Elanu.
Kada je sam u camcu ne sme preko trecine gasa jer mnogo podize kljun.
Sa dvojicom taman i leti po vodi kada izglisira.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju