E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Elan T 401 L - restauracija
alepan:
Juce smo konacno iscupali dasku napolje...sa udarnim srafcigerom i cekicem, da ne ostetimo ostatak bilo je kuc po kuc, mic po mic...oko sat vremena, ledja su mi otpala.
Nije uglavljena skroz u dubinu krmenog kanala, ispod je bilo dosta pur pjene, vlazne naravno, tako da mi je drago da smo to uradili konacno.
Sad cu s kartonom da izvadim sablon krivine za poprecne daske koje ce se laminirati i preko njih (ili ispod) cu da uglavim jednu poduznu. Bice zezanja oko racunanja jer planiram da ih usjecam, al otom potom...
Nasao sam komad stirodura i malo ga mucio s vodom hvauWJRFKLADSHF
Dobro se pokazao, daleko bolji od pur pjene. Nazvacu danas da se raspitam u BGmodel shopu za tu pur pjenu.... (iako sam na netu citao dosta komentara od ljudi koji rade izolaciju frizidera i sl da ona ipak posle nekog vremena popije vodu i zadrzava je...).
petar_kozic:
Kada ti je sve tako cisto i prazno prvo uradis jedan sloj iznutra preko celog dna sa roving platnom.
Onda krenes sa rostiljom i daskama.
Puno ce dobiti na cvrstini.
Mi smo barem tako radili.
alepan:
da, da, svakako cemo udariti 1 sloj rovinga i par slojeva stakloplastike prije rostilja..
Zoran:
Nije to daj Mare pizde.
Ima tu da se radi.Kad budes postavljao rostilj,moras da vratis prvo geo-
metriju camca.Ako stavis gusci rostilj,nije ti potrebna pur pena,ili sta ti ga ja znam.
U svakom slucaju,napravi donje rupe na rostilji,pa ako bi voda na volseban nacin us-
la,da mozes kroz reviziju (kadicu uz zrcalo) sto sam ti predlozio izbacis.
alepan:
--- Citat: Zoran 09, 05, 2013, 20:45:47 posle podne ---
Nije to daj Mare pizde.
Ima tu da se radi.Kad budes postavljao rostilj,moras da vratis prvo geo-
metriju camca.Ako stavis gusci rostilj,nije ti potrebna pur pena,ili sta ti ga ja znam.
U svakom slucaju,napravi donje rupe na rostilji,pa ako bi voda na volseban nacin us-
la,da mozes kroz reviziju (kadicu uz zrcalo) sto sam ti predlozio izbacis.
--- Kraj citata ---
"....daj Mare pizde." ha
Znam naravno, posao je dosta tezi nego sto izgleda i ide 3 puta sporije nego sto smo planirali...
Poslusacu ideju da napravimo kanale na rostilju kako bi voda mogla da otice u "ne daj Boze" slucaju.
Sad ta revizija....taj nacin predvidja da je duplo dno uvjek otvoreno kroz kadicu uz krmenu dasku? (ako sam te dobro shvatio)....mozda da se napravi neki ventil ili sl.
padaju mi sad neke ideje na pamet loock2 (jos posla - ubice me matori)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju