E, ovako treba... > Elektronika

AIS Beograd - Prva javna stanica u Srbiji

<< < (10/22) > >>

Bolens:
Kapetane, željno očekujemo AIS internet signal za akvatoriju Beograda. Evo, ja svaki čas proveravam http://www.marinetraffic.com/ais/ .

Nego, jutros se pojavili brodovi oko Novog Sada!  harm Dunav i DTD kanal! Ići ću za vreme pauze na obalu da vidim da li je situacija na vodi realna!

Ne znam čija je oprema ali sve u svemu dobre su vesti. I Kapetane hvala zaista na trudu oko petljancije sa nabavkom i instaliranjem opreme!

Kapetan:
Kupljena antena, danas se krimpuje konektor i ako stignem postavljam oko 18 (u 16 imam zubara umph...)
a taj u novom sadu se usidrio na sred Fruske gore :)

Kapetan:
evo jedne vesti sa marinetraffica...

Bolens:
Ne znam šta je sad sa signalom u Novom Sadu, nestao je odjednom! Jutros su se lepo videla dva broda na Dunavu i jedan na kanalu. Ni jedan nije bio na brdu ;-) Da li je moguće da su ti brodovi slali signal i na Internet a sad da su prestali. Koliko vidim stanica Vukovar ne može da dobaci do Novog Sada.

Dobro, javi kad se završi operacija krimpovanja i stvar pusti u pogon :)

Kapetan:
e to je ono sa VHF- talasima... svi tvrde da im treba vizuelna vidljivost ... a ja iz moje marine pricao sa Pozarevcem i sa nekim brodovima kod mosta na Umci ...

e sad sve to zavisi od doba dana i slicnih prilika... tako da je moguce da je u pitanju Vukovar...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju