E, ovako treba... > Elektronika

mAIS - Zanimljiv koncept

(1/4) > >>

Kapetan:
Na Android i Aplle store-u mozete skinuti aplikaciju mAIS, radi se o moblinoj aplikaciji koja vam omogucava da na ekranu telefona vidite ais podatke i brodove oko vas...

Zvuci super ali morate biti oprezni...

Videcete SAMO brodove koji emituju svoj signal na internet ili se preko neke stanice njihova lokacija salje na internet...

Cemu onda moze da sluzi ... Eeee tu je trik... Recimo imate 5-6 drugara sa kojima izlazite redovno na vodu ... ako svi instaliraju ovaj program mozete uvek znati gde su ...

Jos jedan zanimljiv dodatak je da mozete da ostavite neki stari mobilni telefon kao tracker za svoj brod, pa ako ga neko ukrade znate gde je ...

Kapetan:
malo vise o aplikaciji ...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.marinetraffic.android

moj MMSI koji nije MMSI ali i jeste  sajkaca da ne objasnjavam je 912790006

Kapetan:
i evo posle malo zezanja sa softwerom (nista strasno) uspeo sam da se prijavim kao klasican AIS i da se usidrim na sred mirijevskog potoka :)

a ujedno pade mi na pamet jedna korisna/nekorisna stvar... policija bi morala da drzi ukljucen AIS stalno .. sto ce reci znamo gde su  upavusi sto je korisno , ali je krajnje nekorisno jer ce tako znati i ribokradice ..

Kapetan:
evo ga i zorter na suvom :)

zorter:
U pravu si, jos sam na suvom ali i kad bude na vodi ako mi je telefon u stanu (kao sad) prikazace da sam na suvom. kgk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju