Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!
Veliki pozdrav svima
zankiki:
Stigao je i anlaser za Tomosa od Bugija, po drugarskoj ceni moram reći.
zankiki:
Pala je i probna vožnja. Sa brzinom baš i nisam zadovoljan, ali mislim da to mogu popraviti na više načina. Na 1/3 gasa, potrošnja oko 3 litre, uzbrdo 7kmh, nizvodno 11kmh. Ni sa dosta jačim gasom nisam imao neko značajno ubrzanje pa sam vozio ovako. Za to može biti više razloga:
1. Na Tomosu je i dalje srednja elisa 225/250, nisam stavio teretnu
2. Motor je možda malo previsoko - pošto stoji na onom spuštenom delu nazad, predvidjen je za kratku nogu, medjutim, prošli vlasnik je valjda imao dugu, pa je navario parče metala i podigao motor oko 5cm. Moguće je da ću dobiti nešto brzine kad je spustim niže - na jednoj slici se i vidi kakav trag ostaje iza propelera.
3. Nije mazan anitialginom i ima tona algi na njemu
Kada bih podigao brzinu sa ovim gasom za 2-3 kmh (da idem 9-10 uzbrdo), bio bih sasvim zadovoljan. Probaću redom da rešim ovih par stvari (antialgin na proleće), pa ću da vidim šta se dešava.
LSI:
Mogu da zamislim kako ste uživali u prvoj vožnji.
Ipak, smeta mi ono "uzbrdo"!
Mislim da bi ipak trebalo reći - uzvodno.
poljo:
--- Citat: LSI 14, 10, 2013, 10:10:16 pre podne ---Mogu da zamislim kako ste uživali u prvoj vožnji.
Ipak, smeta mi ono "uzbrdo"!
Mislim da bi ipak trebalo reći - uzvodno.
--- Kraj citata ---
Krivom ....
Cestitam na prvoj voznji ! Da nije malo "potezak" brod za taj motor ?
zankiki:
Za TOMOS18? Ne znam što bi bio... Bar ne sa teretnom elisom.
Nije meni problem da tomos nema snage, problem je što od 1/3 gasa pa do punog motor dobije obrtaje, znači ima snage da izvrti, ali ne dobije se nešto značajno na brzini.
Ne svidja mi se baš kako motor stoji kao što sam rekao, mislim da dosta vrti tu vodu što se kovitla sa njim, da je elisa plitko.
Recimo, na 1/3 gasa idem uzvodno 7kmh, i sa tim sam zadovoljan, ali sa 2/3 gasa idem 8, a sa punim gasom 9kmh.
Pri tome nemam problem da se zadnji deo potapa ili slično. Brod stoje lepo ravno, ali sa jačim gasom jako malo dobijem na brzini.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju