Nautika opšta... > EKOLOGIJA

Ada Huja .... nasipanje i dalje traje...

<< < (4/6) > >>

taxi:
 7645218764198

ka5an:
Sad mogu da nasipaju koliko god hoće. Kardinalna greška se napravila odavno, kad su rešili da naprave Kartonku, pa su zbog nje napravili nasip kojim su prekinuli protok Dunava. Bilo je to ono doba, kad je Ada Huja bila ada, a nakon Kartonke - više nikada! Muljem, ciganskim govnima kroz Karaburmu, i pesticidima sa mirijevskih njiva je mirijevski potok redovno snabdevao ovaj rukavac godinama, decenijama,.. Štipale su oči od smrada čim malo padne voda u rukavcu. Decenijama su obećavali da će čistiti taj mulj ali nikada nikog nisam video da se tu mota sa tako nečim. Bio sam nekoliko godina u toj "marini" sa hrastovom kabinom. Pokrali su me 100 puta, a nisu krali samo meni, krali su svima koji nisu bili njihovi. Sad, kad su je doveli do ovde - neka je zatrpaju, i ne samo nju nego ceo taj rukavac. Na Paradajz adi nećemo više da roštiljamo da nam ne bi brojali zalogaje dok jedemo, jer tu adu dele par desetina metara od "ade" Huje.  umnik

Kapetan:
na zalost dobrim delom si u pravu ... ali se ne slazem da je treba zatrpati ...

ka5an:
Onda treba srušiti Kartonku, vratiti sve kako je bilo nekad i to je - to.
Očistila bi se marina prirodnim putem.
Navikao je mučenik Dunav da čisti svakojaka gowna, očistio bi i ova.
Što se same marine tiče godinama sam se naslušao kojekakvih priča, da će tu marinu otkupiti kojekakvi privatnici, da će te marine prevazilaziti
najbolje sveCke marine na svetu, nagledao se projekata,...

ANASTASIA II:
Ma sta ima ko da dolazi ,slika, pise i trabunja vise o tome. Stvar je bre resena pre tri godine. Govnjara ce biti zatrpana i pretvorena u gradjevinsko zemljiste.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju