E, ovako treba... > Planovi za plovila

Kao Goga

<< < (6/7) > >>

IKA:
Ama ljudi,čovek hoće sam da pravi čamac,netraži majstora.Da je to hteo, pitao bi da mu preporučimo majstora.
Nisam upoznao nikoga ,ko je planirao sam da napravi čamac ,a da je odustao,zbog nečijeg saveta.
Marlin,ako si čvrsto rešio da sam napraviš sebi čamac,samo napred.Hrabro i odlučno ,drugačije i nije moguće.
Savete slušaj od onih koji su taj proces prošli.Džaba ti saveti onih koji samogradnju nisu imali ni u mislima.Savetnika ćeš ,hteo ne hteo ,imati ,tvoje je da odlučiš koga poslušati.
Vidim da volje imaš,tako da si jedan uslov ispunio.Samo napred i sretan rad.

IKA:
Ne zaboravljam.Samogradnja će i dalje biti dozvoljena,s ispunjavanjem određenih uslova.Ne vidim ,da će to umnogome otežati samogradnju,šta više,i samogradnja će biti s novim zakonom dovedena na ozbiljniji nivo.
Moj savet ,Marlinu,je i bio ;strpljivo dok se nedođe do ozbiljnog nacrta ili projekta.

Marlin:
    U samogradnju se upustam iz tri razloga.Prvi:tvrdoglav sam ko mazga,i samo ja znam zasto nesto hocu , ali ne pokusavam da ubedim druge da je to ispravno.Dobro znam da procenim cije savete treba poslusati!Drugi:ako placam sve, skraticu svoju ladju za dva metra,minimum.Budzet mi nije neogranicen.I treci,najvazniji:imam veoma vestih deset prstiju.Imam par odlicnih prijatelja koji imaju prste kao ja.Drvo mi je specijalnost,a probao sam se i sa metalom.Nisam laik,mogu ja to!Imam konkretan plan sta hocu,ali sam zato ovde da se posavetujem sa ljudima koji poznaju problematiku kako do toga doci.Ne zelim spicasti pramac,ali bih zadrzao blagoV korito.Vidjao sam dosta takvih korita,ali mi ovo sa slike bas,bas nesto deluje kako ja to zamisljam.O nadgradju bih nek drugi put.
   Jos jednom se izvinjavam svima za viku i dreku.

broker975fx:
A mi jako volimo ovakve teme 6589
samogradnja ili ne večita dilema, lično mislim da je potrebno jako puno iskustva i nekoliko brodova promenjenih da bi se čovek u to upustio. Ika ovo gleda iz druge perspektive ali takvih je jako malo, on je i budući vlasnik i majstor i izvođač, u jednoj glavi su sve različite faze razvoja, mada i to ima svoju debelu cenu a to njegova kičma najbolje zna. kako god kad odabereš uradi pametan finasijski plan jer je to ključ svega, jer ako ne predvidiš dobar deo troškova kad aždaja krene da ždere slamaricu a još je daleko od vode tu nastaju muke i razlozi zašto ima gomila ne završenih projekata tvrdoglavih tvoraca, kako god hajd sa srećom pročitaj Kako se kalio Tiki, relativno edukativna knjiga za nekog ko se u ovo upušta 114

STG:
Pomenut je i novi zakon o samogradnji.
Sta se trazi u pomenutom?Predpostavljam atestirani varioci ili slicno?Ako je tako eto prve prepreke...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju