Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
PLOVIDBA U SRCU
Kapetan:
Muzej nauke i tehnike
Skender-begova 51
3037-850
www.muzejnt.rs
Poštovani i dragi prijatelji,
U Muzeju nauke i tehnike u toku je novi, dvomesečni ciklus predavanja
PLOVIDBA U SRCU. Organizator predavanja je mr Gordana Karovic, muzejski savetnik.
Naredno predavanje biće održano u:
ponedeljak, 8 aprila 2013. u 19,00 h
BRODOGRADNjA U SRBIJI ZA VREME VLADAVINE KNEZA MILOŠA i
BRIG SRBIJA (1833) IZ VIZURA ARHEOLOGA, ISTORIČARA I MAKETARA
Mr Gordana Karović, muzejski savetnik, Muzej nauke i tehnike, Beograd
Mr Nebojša Đokić, Centar za vojno političke studije, Beograd
Zlatko Pajić, udruženje brodomodelara Deptot Đurađ, Smederevo
U att. se nalazi program ostalih predavanja.
Ulaz je slobodan.
Čekamo Vas.
Kapetan:
...
STG:
Sjajno!
Ovo su najavljivali na sajmu camaca,samo nisam uspeo da nadjem gde sam zapisao tacan datum,ali ima ko pazi! thumbup
Kapetan:
gorance bio sam veceras... gace sam pojeo sto nisam otisao na prvo predavanje, odlicno je bilo ! posle u okaciti par slika...
samo jedna napomena ko hoce da dodje sledece predavanje je u UTORAK a ne ponedeljak danas su promenili .
Kapetan:
evo i par slika... inace bilo je price o raznim prolvilima koje je srbija pravila 1830ih za potrebe Milosa Obrenovica i mnogih durgih ukljucujuci i Kapetan Misu , AdaKalenskog Pasu i tako dalje... U to doba centar srpkse nautike je bio u Donjem Milanovcu a ne u Beogradu... Beograd je bio u rangu sa Sabcem a Sabac je bio poznat po proizvodnji skela...
Neki stranci 1830tih u svom izvestaju o srpskoj brodogradnji govore ovako :
"... stim da su bez ikakvog plana, simetrije i ukusa ustrojena (gradjena) , no pri tome opet se da bezbedno i dobro sa njima ploviti ... "
kad se nisam srusio sa stolice.. u zadnjih 200 godina napredovali smo taman toliko da imam forum ....
jos je tu bilo mnogo zanimljivosti ... a u razgovoru i pitanjima posle predavanja izgleda se doslo do necega sto je izgleda bila prva srpska nauticka zastava ...
evo malo slika...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju