E, ovako treba... > Motori i oprema

Izbor motora

(1/4) > >>

maverick:
 Pošto sam odlucio prodati par motora i jedan camac, te na sharka staviti novi motor i imati samo jedno plovilo jer zbog obveza vise ne stignem to sve obici....pojavila se velika dilema...yamaha, tohatsu..honda...suzuki 4 t..direktno ubrizgavanja....nisam bas susreo puno tih motora ...citam po raznoraznim forumima svakakve komentare ali ...ne znam u sta vise vjerovati  jh dilema je jos 25 ks ili 30...razlike u cijeni su solidne a 25 mi je kao samoom u camcu i dovoljno
u konacnici dobijem najbolju ponudu za suzuki...dok yamaha koja se meni najvise svidja kosta za gotovinu  5600 eura...nekako mi to previse na ova krizna vremena ...suzuki s elektro startom i daljinskom komandom cca 4000 eura....ali 25 ks i bez el trima

Stijepovic:
Ne razumijem se bas previse .. Ali za mene je razlika i to malo veca od motora od 25ks i motora od 30 ks , a takodje razlika u 1600e je takodje velika.. Ali u sto sam siguran siguran sam da ovaj motor je po meni medju najboljim u konkurenciji, yamaha je yamaha  jh Nema sta tebe da ucim jer si mnogo iskusniji od mene , samo dobro razmisli..

Tokom ljeta sam uzima od prijetelja da vozim Mercury 25 , Hondu 25 , Yamahu 25 , ali ovaj u gore navedenom videu je klasa za ostale..

Da sam imao para kupio bi njega , a ne onu Yamahu , sto si vidio u mojoj temi :)

LSI:
Nisam dovoljno kvalifikovan da bih davao savet šta je bolje kupiti - jamahu ili suzuki.
To je stvar svakog ko reši da kupi motor - mora sam da odluči i posle da se sam raduje ili da se sam kaje.
Ipak, ja bih razmislio o tome za koju marku imam pristupačniji servis, jer pre ili posle neko održavanje će biti potrebno.

Medjutim, na pitanje da li 25 ili 30 KS bio bih slobodan da iznesem mišljenje.

Ako će motor pogoniti šarka, onda će i 25 KS biti sasvim dovoljno za vrlo brzu vožnju i verujem da je moguće ostvariti sasvim dobre rezultate sa manje od 2/3 gase. A razlika u ceni izmedju motora od 25 i 30 KS nije zanemarljiva. Za te pare se mnogo toga može kupiti, pa makar to bilo i samo gorivo - čitava sezona može da se izvoza, čak i ako se čamac koristi mnogo, mnogo više nego što ću ja koristitim moj.

U svakom slučaju želim da na kraju budete zadovoljni izborom i da vas motor dugo služi.

maverick:
Takvu yamahu od 30 ks nikako da nadjem a da nema bar 4-5000 radnih sati...ovi moji koji imaju..ni čuti za prodaju....ove nove motore s direktnim ubrizgavanjem ne poznam jer ih je relativno malo na trzistu....a sto kaze Lsi..25 je dovoljno..30 bi bilo malo rezervne snage..ali sto ljudi sto cudi..pa posto znam da tu ima vrsnih nauticara...uvijek netko zna nesto vise od onog drugog pa ce mi svakako pomoci u tim slatkim mukama

Zvonimir:
Razlika u snazi 25 ili 30 ks nije velika, takse za registraciju su iste, razlika u ceni koju si naveo nije zanemarljiva pa bi se iz tog razloga odlucio za Suzuki koji je inace isti Jonson. Ja sam proslog leta kupio Suzuki 30 ks, bez trima, sa elektro startom i na daljinske komande. Za sada je polozio ispit a placen je polovan 2500 eur.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju