E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Postupak u slucaju pozara na plovilu na vezu u marini
dugamm:
Na nasoj marini - Ada Ciganlija , goreo je brod na vezu - elektroinstalacija. Cuvari su odmah intervenisali , narocito se istakao Bane , i jedva su ugasili plamen ( otislo je 6 velikih aparata) . Bio sam prisutan i stanje je bilo jezivo , ali se dobro zavrsilo.
STG:
--- Citat: Pingvin44 15, 03, 2013, 23:59:36 posle podne ---Gorance, da li si na brodovima na kojima si radio, u motornom prostoru, video dimni senzor ili senzor za dim, kako god?
--- Kraj citata ---
Da,da...
Arsa:
--- Citat: Gorance 31, 03, 2013, 09:53:22 pre podne ---
--- Citat: Pingvin44 15, 03, 2013, 23:59:36 posle podne ---Gorance, da li si na brodovima na kojima si radio, u motornom prostoru, video dimni senzor ili senzor za dim, kako god?
--- Kraj citata ---
Da,da...
--- Kraj citata ---
Kod mene na brodu postoji ovaj gasni detektor. Ispravan je i radi. Jedino mi nije jasno da li reaguje i na dim ili samo na plin. sha
Napominjem da su slike stare. Slikano je pre sređivanja broda.
Imam i jedan PP aparat, ali ću nabaciti još jedan (leba ne jede). ćebence je uvek u brodu...
Koliko kontam, ako je požar takvog obima da ne možemo odmah da ga ugasimo PP aparatom (bez obzira na ljubav prema sopstvenom plovilu), mora se razmišljati i o komšijama i brod udaljiti od ostalih pa onda nastaviti sa gašenjem plamena.
Sad razmišljam i o nekoj pumpi za vodu koja može da ima i druge primene kao što su pranje palube, tuširanje i sl. kuku
oblak:
Na mom baylineru je resena vrlo jednostavno zastita od pozara. Ugradjen je automatski aparat sa ampulom koja puca na 68 stepeni i aktivira aparat. Ugradjen je u motorni prostor, sto je jako vazno jer se ne mora dizati poklopac motora da bi se gasilo a poznato je da dizanje poklopca odnosno dovodjenje velike kolicine kiseonika samo pogorsava pozar. Aparat ima 2 kg praha koje ispusti za 5 sekundi. Dovoljan je za gasenje 5 kubika prostora sto je idealno za motorne prostore.
deda:
@Sad razmišljam i o nekoj pumpi za vodu koja može da ima i druge primene kao što su pranje palube, tuširanje i sl.
Arso , Arso , jesil ti imo PP obuku dok si bio radno aktivan ? Kakva voda , bre !!
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju