E, ovako treba... > Brodski motori

Potrosnja brodskog motora

<< < (2/3) > >>

STG:
Naravno,kazem jos jednom bez neke lose namere.
Postoji milion faktora koji uticu na potrosnju i niko sem upravljaca pomenutog camca nece sa sigurnoscu moci da tvrdi kolika ce ona biti(potrosnja).
Zato gospodo,manite se tastature,rezervoare u ruke,pumpa,camac,uzvodno/nizvodno... 114

Sci:
I naglasite kod potrosnje da li je motor dvotaktni, ili cetvorotaktni, razlike su velike, ako se ne naglasi moze doci do zabune kod nekih ljudi i "greske u proracunu" umnik 6589

sale.m79:
Gorance tvoje iskustvo moze mnogo da pomogne kad je potrosnja u pitanju.Plovidba nizvodno ne moze da bude ista kad se plovi maticom i kad se ide pored obale.
Uzvodna plovidba je jos gora.Treba birati put kojim idu ladjari oni najbolje znaju kako da ustede gorivo.
I ne samo ustede nego i pre stignu na odrediste.
E ako pri plovidbi zelis da bolje upoznas obalu to em duze traje em vise goriva trazi.

STG:
Uz obalu je obicno meksa voda(manja potrosnja goriva)pa se time potire duzina putovanja...

bugi:
Ja sam jednostavno i jeftino testirao moj Tohatsu 9.8 2T pre tri godine
Uzeo flasicu od 0.5 l napunio gorivom i izasao na otvoreno
Prebacio crevo u flasicu i pun gas
Tako je motor radio 7.5 min...naravno flasica u ruci da vidim kad ce da izvuce skoroooo do dna
Racunica je prosta...4 l mesavine na sat
Hondu teram 2.5 godine i nisam to radio jer je jedan kolega testirao isti camac i motor pa imam pouzdanu informaciju ali to ne znaci da necu kad promenim elisu i vratim camac u vodu

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju