Nautika opšta... > Kulinarske čarolije

Jna Kuvar

(1/1)

Kapetan:
http://jna-kuvar.atwebpages.com/jna-kuvar-sadrzaj.php

kalorije, energetska vrednost i slicno ... nazalost bez recepata , ali moze biti zanimljivo ...

Ljuba:
Kako nema...ima...bar za ono sto sve interesuje: kgk
Pasulj corbast
http://jna-kuvar.atwebpages.com/jna-kuvar-174-sorbast-pasulj-priprema.php

a evo i dodatak od JNA kuvara, javio se i dodao sledece:

1. Da krenem sa ispravkama - u vojsci se pasulj nikada ne potapa u vodu, nego se direkt stavlja u hladnu vodu da prokuva. U kazanu je to izvodivo.

2. Kada se prva voda ispusti, doda se vrela voda, so, biber, lovor i uprzeni sastojci - luk (przen, da bude tamno braon, NE DINSTAN!), susena sargarepa ogrezla u vodi, slanina/dimnjeno meso. Potom se doda paradajz pire (cuveni PGU) i dosta crvene paprike i beli luk u prahu. Dodatak jelu NIJE POSTOJAO kao namirnica u "Kuvaru"!. Dodavanje malo ovoga, pola onoga je nepotrebna besmislica.

3. Kad je pasulj skuvan (zrna su dosta smeksala, proveri se ukus, doda belog luka (nikad ga nije dosta:) ), pravi se zaprska. Stari kuvari preferiraju crvenu zaprsku (brasno+ulje+ paprika), ali posto paprika lako izgori i dobije VEOMA GORAK ukus, mi smo pravili obicnu brasno+ulje zaprsku. Razlika u ukusu nema.

4. Pasulj u toku kuvanja niko ne mesa, jer kuvanje pasulja je idealna prilika za kuvara da odrema 60-90min :)

5. Zaprska se dodaje u pasulj koji kljuca, i kada se dobro umesa, GASI se dovod pare! Kuvanje je gotovo. Inace, persun se dodavao samo ako ga neko donese van kasarne:)

Kapetan:

--- Citat: Ljuba  14, 03, 2013, 12:48:31 posle podne ---Kako nema...ima...bar za ono sto sve interesuje: kgk

--- Kraj citata ---

imas pravo ja naisao samo na listu sastojaka u nekim stvarima.... evo ga jedan koristan recept

Slovenac:
kapetane svaka čast za ove recepte,i ovo vreme se namestilo,tako da mogu da isprobam neke od ovih dobrota. 114

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju