Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...
Najveća regata u Srbiji - Ekološki karavan "Reka" od 27. jula do 5. avgusta
deda:
Jezerash pazljivije citaj !! jh
Ovo je i prebaceno u kafanu zato sto je off !! Tema sa istim naslovom i ozbiljnim postovima je ovde !!
IKA:
Rutu od 350km bi trebalo preći za oko 35sati plovidbe,pa puta potrošnja tvog motora,dakle oko 70l goriva.
Ono što je bitno,je da brzinu određuje komandni brod,pa obzirom na to ti bi trebalo da ploviš pod 1/2 ili3/4 gasa pa bi potrošnja bila manja od uobičajene.Ovu računicu prihvati kao naj grublju.U stvarnosti verujem da ti ne bi trebalo da potrošiš više od 50l.Ruta je takva da uz put ima gde da se kupi gorivo tako da nemoraš nositi svu količinu na brodu.
Jezerash:
--- Citat: deda 13, 03, 2013, 23:43:57 posle podne ---Jezerash pazljivije citaj !! jh
Ovo je i prebaceno u kafanu zato sto je off !! Tema sa istim naslovom i ozbiljnim postovima je ovde !!
--- Kraj citata ---
Ja sam u "Google" kucao "regata reka" i on me je odmah prebacio na onu temu.Pisao poruku u temu o regati, takav je naslov bio, e sad gde je bila tema to nisam gledao. Promenite tamo naziv teme da ne bude zabune.
No, nije ni bitno...bitno je da sam dobio pravu informaciju o potrošnji goriva za moj motor za celu putanju i raduje me što je to oko 100L čorbe. Ja sam mislio da će biti mnogo više. :)
Jako sam zainteresovan za ovu plovidbu. Moram da ubrzam pravljenje tende i još nekih neophodnih sitnica koje su mi potrebne za takav put.
Možda se i vidimo na vodi, pozz
IKA:
Tvoj motor ne bi trebalo da troši više od 2l na sat,tako da je približnija računica oko 70l.
Čisto da proverim svoje tvrdnje,javi se posle regate i napiši da li si potrošio više od 50l.
Gorio:
Ja sam isao 2009-te godine u avgustu bas tom rutom kao sto je planirana regata "REKA".Deset dana je trajala ta moja avantura,sto je sasvim dovoljno,ima cak i tema o mom putovanju "Avantura 2009". Mislim da su lepsi Backi kanali ali i ovi Banatski su vredni plovidbe naravno. U kanalima mi je najveci problem bila trava,pogotovo kad se prodje prevodnica "Kajtasovo",tu je bio bas veliki cep. Kasnije u putu su bile kojekakve zice i kanapi vezani popreko kanala da bi pecarosima zaustavljali travu pa da mogu da pecaju ispod zaustavljene trave. Nisu sva sela bas blizu kanala,pa nabavku treba dobro isplanirati.Mi smo stali u selo Potporanj,Jankov most,ta su blizu kanala i ima prodavnica i sve sto treba. Kanal BAnatsta palanka-Becej je dugacak 150km i nema bas nesto mesta za stajanje. Cak sam pred kraj jedva cekao da se nesto promeni ,to jest da izadjem na Tisu.I Tisa je lepa.Tisom smo plovoli 70 km do Dunava,i na nekim delovima je dosta pusto,mada lepo.Brzina vode u kanalima nije bas ni mala,kada stanete tek onda primetite koliko brzo ide,ne brzinom kao Dunav ali ima neku brzinu koja nije zanemarljiva.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju