E, ovako treba... > Plovila

izrada camca

<< < (2/5) > >>

Gorio:

--- Citat: Gorio  27, 02, 2013, 15:42:37 posle podne ---
--- Citat: Stijepovic  27, 02, 2013, 14:53:28 posle podne ---Ako hoces ja ti mogu dati plan gradnje za limenjak. Duzine 8.2m , Sirine 1.6m , dubina 0.5m. Na njega ja stavljam motor Yamaha F30 i nema nikakvih problema ( mislim na to da je prejak motor ili nesto ) Vec takav jedan ima jedan prijatelj moj , i uzeo sam taj plan od njega da napravim i ja takav. ( i na njegovo plovilo ide isti motor kao moj ) Taj plan je pravila jedna firma s' primorja kod nas..  jh

--- Kraj citata ---
Mislite prvo da prvo spojom dno pa na kraju od prilike da ga savijem,pa da vidim koliko parce treba da se ubaci? i kolike bi duzine trebao da bude kontra svanc?I koliko visina zrcala da bude veca,za taj svanc?
POsto moj sadasnji camac kada se gleda sa strane prednji kraj ide malo na gore,ja bi tako i sada napravio,ne go me zanima da li treba stranica da se sece po gornjoj liniji ili ce pri savijanju stranice da se malo podigne,to je malo nije mnogo.posto bi u tabanu bio 1250,a preko svega po sirini nekih 1400,pa da li bi se dobilo da malo ide na gore kada se otvoti stranica i savije prema dnu

--- Kraj citata ---
ako mozete posaljite mi na e mail gorcilo1982@gmail.com unapred zahvalan

IKA:
Ukoliko gornja linija stranice ,prilikom krojenja bude potpuno ravna neminovno je da će se prilikom sklapanja,zbog samog nagiba ,podizati prema gore.Raditi po principu ;odprilike ,je nezgodno i neprihvatljivo.
Na slici je prikazano kako izgleda stranica koja je iskrojena po projektovanim dimenzijama.Ta stranica nakon sklapanja daje podpuno horizontalalnu liniju palube i palubnog puta.U pitanju je ;razvijanje; oplatnih limova,koje u milimetar daje liniju isecanja.

Gorio:
Naravno da necu raditi odprilike,preslikacu moj camac,samo cu zadnji deo promeniti,napraviti kontra svanc. Za sada je diskusija,ali pocetak radova ce biti uskoro.

IKA:
Sa srećom ,i proprati izgradnju fotosima.Volimo mi da pratimo

Gorio:
Zna li neko gde bi se mogao kupiti povoljno lim za camac? 3 table 2000x1250x2.5 ,i 5 tabli 2000x1000x2,5 ?? 2,5 mm bi koristio za dno a ostalo za stranice i komore i sve sto treba.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju