Nautika opšta... > Galerija - Gallery

Stari Slankamen - danas

<< < (14/65) > >>

LSI:
Драго ми је да вам се свидело.

Верујем, кад би се сви мало потрудили, свашта бисмо "ишчачкали" о местима која нам пружају толико задовољстава.

Овај снимак је од пре неколико година. Од тада,  коловоз, којим се стиже у Стари Сланкамен, пресвучен је новим асфалтом, што је за похвалу, а куће које чувају успомене на нека давна времена и знамените људе наше историје сад су још старије и оронулије.

Наша небрига за сооствену историју и традицију је неописива. Понекад се питам да ли нам се све ово, што нам се догађа, дешава баш зато што смо такви, што нам ништа више није свето?

Sent from my P9000 using Tapatalk

Misha D:
sve ima svoju lepotu, ali neke promene su poželjne.
E, sad što će to neko morati posle da plaća je druga priča.

LSI:
После посете нашем пријатељу и колеги по хобију, Милети, у Батајници, стигох и до марине у Сланкамену. А у марини...

Пролеће на сваком кораку, у свему што човек погледа.

Прво што сам приметио, вода је нешто мало нижа него што је била пре две недеље кад сам свраћао.
А онда ми се поглед зауставио на води и понтонима.

Чамаца је већ доста у води, а у тренутку кад сам изашао из ауто, Дулетов брод "Тиса" управо је испловљавао с групом туриста.

LSI:
У марину бих данас вероватно свакако отишао али данас сам био зато што је за потребе техничког прегледа било неопходно уклонити цираде с чамца, тако да је за мој чамац сезона и званично почела данас.

Али осим тог, службеног дела, код нас у марини, како је већ обичај, скупило се друштво да и званично отвори сезону.

На понтону, испод настрешнице, а заклоњени од јаког ветра, који је дувао низ Дунав, цирадом управо скинутом с мог чамца, друштво је лепо расположено, уз гитаре и песму, с нестрпљењм дочекало печене бабушке и толстолобика и све то лепо залило пивом и вином.

LSI:
Е сад, док су неки јели, пили и певали, други су спуштали своје лађе у воду. Данас их је спуштено неколико, а ова је била највећа:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju