Nautika opšta... > Galerija - Gallery
Stari Slankamen - danas
DuleN:
--- Citat: budens72 26, 02, 2020, 12:16:05 posle podne ---Bravo za sajt...
jedan predlog... napravite jednu mapu sa preporučenom putanjom ulaska na niskim vodostajima za one koji bi svratili sa Dunava a ne znaju gde su šporovi i plićaci
--- Kraj citata ---
Malo sam to trapavo odradio, posto nisam bas vican ovim progrmima za crtanje, ali nadam se da ce biti jasno svima.
Ako postoji nesto sto nije dobro objasnjeno, slobodno pitajte.
https://marinaslankamen.org/2020/02/26/ulazak-i-izlazak-iz-marine-slankamen/
Bakara:
Mislim da si samo napisao greskom kilometre Dunava, pa to sredi.
Inace, bilo bi znacajnije ako bi nasao podatak pri kom vodostaju Dunav-Slankamen, je dubina dovoljna da se prodje odredjenom stranom. Sve ostalo, super thumbup
DuleN:
Bakara,
U pravu si , greska u kucanju, popravljam odmah, to jest popravljeno...
Stvarno ne mogu da napisem vodostaj u cm jer ga ni ja ne znam. Ako neko zna, neka napise, ja cu korigovati tekst i objaviti i to.
broker975fx:
Samo jednom sam bio plovilom u Slankamenu, pratio sam lika koji navodno zna put ali rekao bih da i ako je znao isti je zaboravio, preterao me je direkt preko kamena ili njegovog kraja. U ovoj crvenoj varijanti ovamo na spicu ostrva je plicak zato tamo pa uz kamen jel to?
DuleN:
--- Citat: broker975fx 26, 02, 2020, 17:41:19 posle podne ---Samo jednom sam bio plovilom u Slankamenu, pratio sam lika koji navodno zna put ali rekao bih da i ako je znao isti je zaboravio, preterao me je direkt preko kamena ili njegovog kraja. U ovoj crvenoj varijanti ovamo na spicu ostrva je plicak zato tamo pa uz kamen jel to?
--- Kraj citata ---
Da, tako je. U crvenoj varijanti od T napera do spica ostrva ima 5-6 metara. Zato se tu treba drzati na metar dva od spica za siguran prolaz kroz tu "kapiju". Odlazak par metara nizvodno znaci direktno nasukavanje na pesak...
Ipak, nije jos to nista alarmantno kada brod Tisa sa gazom skoro 90 cm izlazi tu na naj nizem vodostaju... Vazno je na maloj vodi ne ici mnogo nizvodno i sve ce biti OK
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju