Nautika opšta... > Galerija - Gallery

Stari Slankamen - danas

<< < (26/65) > >>

LSI:
Испловили смо и тад је настала слика из претходне поруке, а затим и још неколико али ја ћу поставити само још једну (доста је лепоте за данас)

LSI:
Апликација на телефону овог пута показала је следеће:

При пуном гасу, возећи узводно, постигао сам 29 км/сат (сам) а 24 км/сат с Марком при 5.260 о/мин.
При пуном гасу, возећи низводно, постигао сам 30 км/сат (сам) а 32 км/сат с Марком(!) при 5.300 о/мин.

Приметио сам да се прамац спушта на воду (с Марком у чамцу) и талас се формира код прве трећине чамца.
Зато сам променио трим и преместио Марка да седне уз мене - прамац се подигао, талас се формирао на почетку треће трећине трупа, а чамац је готово нечујно клизио водом...

Шта да кажем?
Монтажом оних пластичних крилаца (пераја), променом пропелера и променом трима, увео сам мотор у режим оптималног рада.

Ја сам више него задовољан. Постигао сам оно што сам хтео. А све то и не изгледа лоше...

Ljuba:
Sve je to lepo ali kada će one pecaljke da se uposle 25648

LSI:
Количина потрошеног горива, у мом случају, није у првом плану. Већ сам видео да мотор троши релативно мало. Сад би морао да троши оптимално, колико год то било. Воду да троши - не може.

Мени је важно само да сам потврдио функционалне карактеристике мотора. Из ових података ја, као лаик, закључујем да је мотор у добром стању, да има добру компресију и надам се да ће још дуго тако остати.

А што се тиче пецаљки - Љубо, пре пар дана, Армин ми је извршио "смотру" прибора и показао ми неке своје "цаке".
Због обавеза нисам стигао, али сутра идем у продавницу и купујем најлоне и још неке ситнице које ми је Армин показао. А онда: рибе, чувајте се мене!

Шалу на страну, мислим да пре регате нећу стићи, али после повратка почиње моја сезона пецања. Тиса, Бајбок, Гардиновачки рит - то су места која сам "снимио" и где ћу проводити време.

LSI:
Слажем се. И ја тако мислим. А по врх свега, научио сам и како се мења трим...

Знам,  сад су неки пали са столице од смеха,  али ја сам то данас урадио први пут у животу својом руком и то за време пловидбе.
Има још толико тога што тек треба да научим и урадим...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju