Nautika opšta... > Galerija - Gallery
Stari Slankamen - danas
LSI:
--- Citat: packe 04, 06, 2017, 22:49:48 posle podne ---Gledajuci danas kako camac rije dosta ste teski ffff
--- Kraj citata ---
Да ли ово да разумем тако као да смо се негде мимоишли?
Ако је тако, штета да нисмо застали. Сваки коментар у погледу пловидбе ми је добродошао. А поглед са стране открива доста тога. Посебно кад се ради о неком с искуством.
А да смо тешки - нисмо.
Њих двојица јесу али ја... спрам њих сам као перце.
MiletaStamat:
Lazo svaka čast za putešestvije po Dunavu i Tisi, al Srsa da ti bude svedok e to ne znam da li će neko verovati jh
LSI:
--- Citat: da se čovek pita 05, 06, 2017, 11:17:25 pre podne ---Lazo svaka čast za putešestvije po Dunavu i Tisi, al Srsa da ti bude svedok e to ne znam da li će neko verovati jh
--- Kraj citata ---
"Ако коза лаже, рог не лаже!"
Слика сама каже да је Срса био и учествовао.
Иначе, Срса је врло захвалан сведок за овакве ствари. Својом тежином много нам је олакшао наше експерименте са нагибом чамца услед оптерећења.
Кад се Срса премести - то се још како примети. Сва тежишта се битно помере.
Zoran T:
Pa ako je ono Cira pored Srse...nemoj jos uvek da menjas ili kupujes propelere...ovo sto Srsa predlaze je ok ali sta se desava...takav plici propeler sa manjim korakom a istim precnikom omogucava veci broj obrtaja ali je i manje efikasan na vecem
broju obrtaja tako da moze da se desi da dobijes obrtaje a a glisiranje bude lose... tvoj camac je malo specifican ispod vode motor je nijansu dalje od tezista i zbog toga bi ti preporucio da ne diras za pocetak propeler vec da prvo probas sa vecom kavitacionom plocom ili stabilizatorom...to ti je najjeftinija varijanta a mozda ti "proradi" taban bar kad si sam...mislim da bi se iznenadio kako ide...
LSI:
Зоране,
Срса је предложио да смањим пречник пропелера а да не мењам корак - за почетак, да видимо ефекат.
О тим стабилизаторима који се каче на кавитациону плочу сам размишљао... То би могла бити добра идеја - продужи се мало водена линија, подиже се крма... уз добар трим, могло би се добити да чамац брже изглисира а онда је оптерећење мотора доста мање.
Погледаћу код Бусе да ли има за моју хонду и колико кошта. За пропелере знам да су око 135-140 евра нове. Да пробам с мањим улагањем, па ако не буде знатног побољшања, онда да мењам пропелер, а стабилизатор неће да смета.
И да, оно јесте Ћира. Он и Срса у чамцу... мало је 25 коња за тај терет. Гарант ћу сам добацити преко 25 км/сат.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju