E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...
Grafen - dvodimenzionalna folija
Ljuba:
I još.....
"Tim je takođe otkrio način da proizvodi nove baterije veoma lako, koristeći standardni DVD rezač. Tako su napravili više od 100 mikro superkondenzatora na jednom disku za manje od 30 minuta, koristeći sasvim jeftine materijale.
Oni kažu da je čak moguće ovu tehnologiju napraviti kod kuće, a potrebni su samo DVD rezač i disperzija grafit oksida u vodi, koja može da se nabavi. "
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2013&mm=03&nav_id=691481
LSI:
Kada sam pročitao malo više o grafenu nisam odoleo da to ne podelim sa vama na forumu. Po meni ovo se približava značaju Teslinog otkrića kako prenositi struju na daljinu.
Ova tehnologija može da reši pitanje skladištenja struje u motornim vozilima i da skrati brzinu punjenja tih akumulatora. Eto rešenja i za brodske elektro pogone...
Ali nismo mi još svesni šta će sve ovaj pronalazak doneti svetu.
Ja sam veliki optimista...
Ljuba:
To je sigurno, pitanje je samo kojom dinamikom će se stvari razvijati, veliki koncerni su tehnološki orijentisani na SUS motore na ovaj ili onaj način i sad treba što je moguće bezbolnije da se krene u drugom pravcu a pri tom paralelno i dalje održavati "staru" tehnologiju.
Mislim da će stvari daleko brže ići što se tiče primene solarne energije i njenog akumuliranja na novi način, to može da bude bum u jednoj godini.
ПЕЦОВ:
не знам како,ал постоји механизам који сречава да овакви и слични проналасци изађу на тржиште.излишно је коментарисати коме је то у корист,можемо само консатовати да се догађа.евега један линк: ко је убио електричне аутомобиле
LSI:
Pecove, na tu temu je toliko toga pisano. Gledao sam mnoge klipove i pročitao brojne tekstove uključujući i one koji govore o vozilima na pogon vodonikom. Ima tu priča i o likvidacijama koje nije bilo moguće ili neko nije hteo da ih istraži...
Ipak, vreme čini svoje i tehnologiju ništa i niko neće moći da zaustavi. Možda da je uspori ali ne i da je zaustavi.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju