E, ovako treba... > Plovila

Gumenjak misljenje

<< < (3/7) > >>

Zoran Marinković:
 114

Ako ti je ELAN 401 jedna od opcija, moj prijatelj iz Bačke Palanke ima jedan u ponudi, stanje je da sedneš i voziš, eventualno antialgin.
Kompletniju dokumentaciju od onoga što on ima skoro nisam video. On kupuje veći čamac.

A mislim da je to bolja varijanta nego gumenjaci u stanju raspadanja. Ako te interesuje mogu vas povezati pa se dogovarajte.

ajveks:
Yamaha gumenjaci su isto pvc platno stime da se u njihov dizajn i materijal umesao Zodiac.Honda pvc.. Pvc materijal na gumenim camcima ima jos jedan veliki problem pored veka trajanja,ako se probusi veoma tesko se lepi cak i sa preprucenim lepkovima proizvodjaca.Zato pvc platno za camce(vazi i za ove hvalitetnije matelrijale) u dosta slucajeva da bi se dobro zalepilo mora termicki da se vari,inace i u proizvodnji se pvc camci spajaju termo varom.Dok kod hipalona sve to ide glatko :)

Kapetan:
mali savet ...
PVC camac je uzasno glatak pod rukom ... dok Hipalion onako podseca na presovanu krpu ... to je neko moje iskustvo ne mora da znaci da je svaki takav...

ajveks:
Hipalon podseca na gumu,a pvc na plastiku jh

spearfisherman:
Elem posle sajma i dalje sam u potrazi za "pristupacnim" gumenjakom. Posto su cene i za pvc gumenjake (firmirane da ne reklamiram) od 2k eura pa navise i onda kao sa popustom 10% ispada 1800 eura... A pod rukom to je "isti taj kineski pvc" samo sa drugom nalepnicom. Hipalonski gumenjaci (ne toliko poznatih firmi) novi su previse... 1700-1800 eura firme "GRAND" iz slovenije sa sve sajamskim popustom, advance boat 4.2m oko 2100 eura (i to sa drvenim podom)... Iskren da budem verovatno cu se opredeliti za kineza... za oko 1000 eura sa sve tendom.... Taj camac bi mi sluzio recimo mesec-dva godisnje.... kapiram ako su toliki problem suncevi zraci onda se lepo zvizne preko cerada i dovidjenja... Gospoda na oglasima su smesni sa ciframa... bas skoro u oglasima neki optimista za zodiac-a tih dimenzija starog 20 i kusur godina trazi 1000 eura i to bez papira i krpljen!!!! I jos masa slicnih ljudi koji svoje camce stare po 10-20 godina cene kao da su juce izasli iz fabrike. Igrom slucaja hobi mi je podvodni ribolov, pa pratim neke hrvatske forume i stvarno su daleko normalniji sa cenama od nas, ali valjda je to tamo standard da skoro svi imaju nekakav camac. A u Srbiji je to egzotika, sto se moglo videti i na sajmu, saka jada, jedva 1 puna hala i to sa sve opremom od ribolovackog materijala do jahti, a cena karte 300 dinara...

Sve u svemu nek izdrzi i 5 godina, sumnjam da bi mi ovi polovni tog cenovnog ranga sa tom opremom trajali duze....

Pozdrav.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju