E, ovako treba... > Plovila
DANAS NA PUTU ZA OSTRUZNICU ZAPADE MI ZA OKO LEP BRODIC U IZGRADJI
Misha D:
5mm je trup, a 3mm kabina, ali ne znam koja je vrsta celika
Kapetan:
--- Citat: Misha D 30, 01, 2013, 11:55:45 pre podne ---5mm je trup, a 3mm kabina, ali ne znam koja je vrsta celika
--- Kraj citata ---
thumbup
broker975fx:
--- Citat: ladjaVlajko 30, 01, 2013, 10:48:06 pre podne ---
--- Citat: broker975fx 30, 01, 2013, 10:34:35 pre podne ---Da to sa debljinom je stvarno dinastija, brodu čvrstinu određuje pre svega kostur a ne oplata, lično sam se iznenadio da je većina brodova iz Deadliest Catcha sa debljinama lima oplate oko 0,5 a to su brodovi od preko 30m a plove na najtežim vodama na svetu
--- Kraj citata ---
čega 0.5 ?
0,5" = 12.7 mmm
--- Kraj citata ---
Pa jbg naš prevod je bio 0.5mm ali moguće da nisu dobro preveli - priča je kada je jedan od brodova bio zaglavljen u ledu pa su se plašili da ga ne probiju pošto su to debljine oplate, probaću da nađem na YT. Poenta je da jačinu broda čini konstrukcija a ne oplata da je to tako brodovi od 300 m progresijom kako mi gledamo debljinu lima bi bila 1,5m čelika a to nije slučaj
ПЕЦОВ:
pa eto.vidis da je malo.bar 6mm.greota tako lep camac a od trgovackog lima.jedino projekat sto ga spasava.da ponovim;bez 6mm ni ne pomisljati-miso i tebe su kratili
25648 4587 tamburanje
dalibor:
Verujem da bi svako pristao da ga ima i sa 3mm.
Brate kakva ladja za reku. Pa šta više čovek da poželi. Ili da povedemo i debatu sa čime je vario i kojim elektrodama sajkaca.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju