E, ovako treba... > Plovila

DANAS NA PUTU ZA OSTRUZNICU ZAPADE MI ZA OKO LEP BRODIC U IZGRADJI

<< < (5/13) > >>

Misha D:
5mm je trup, a 3mm kabina, ali ne znam koja je vrsta celika

Kapetan:

--- Citat: Misha D  30, 01, 2013, 11:55:45 pre podne ---5mm je trup, a 3mm kabina, ali ne znam koja je vrsta celika

--- Kraj citata ---

thumbup

broker975fx:

--- Citat: ladjaVlajko  30, 01, 2013, 10:48:06 pre podne ---
--- Citat: broker975fx  30, 01, 2013, 10:34:35 pre podne ---Da to sa debljinom je stvarno dinastija, brodu čvrstinu određuje pre svega kostur a ne oplata, lično sam se iznenadio da je većina brodova iz Deadliest Catcha sa debljinama lima oplate oko 0,5 a to su brodovi od preko 30m a plove na najtežim vodama na svetu

--- Kraj citata ---

čega 0.5  ?
0,5" = 12.7 mmm

--- Kraj citata ---

Pa jbg naš prevod je bio 0.5mm ali moguće da nisu dobro preveli - priča je kada je jedan od brodova bio zaglavljen u ledu pa su se plašili da ga ne probiju pošto su to debljine oplate, probaću da nađem na YT. Poenta je da jačinu broda čini konstrukcija a ne oplata da je to tako brodovi od 300 m progresijom kako mi gledamo debljinu lima bi bila 1,5m čelika a to nije slučaj

ПЕЦОВ:
pa eto.vidis da je malo.bar 6mm.greota tako lep camac a od trgovackog lima.jedino projekat sto ga spasava.da ponovim;bez 6mm ni ne pomisljati-miso i tebe su kratili
  25648   4587    tamburanje

dalibor:
Verujem da bi svako pristao da ga ima i sa 3mm.
Brate kakva ladja za reku. Pa šta više čovek da poželi. Ili da povedemo i debatu sa čime je vario i kojim elektrodama sajkaca.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju