Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

kupovina opreme u inostranstvu

(1/3) > >>

amater:
Pozdrav..........
Interesuje me da li je neko od vas kupovao opremu u inostranstvu. Vidim na internetu da je to mnogo povoljnije nego kod nas.
kakva su vam iskustva? Konkretno navigacija u Austriji je mnogo povoljnija nego ovde.

Kapetan:
iskustva se razlikuju ....

u ovoj temi imas vise o tome : http://www.mojaladja.com/forum/index.php/board,168.0.html

ono sto su koraci :
-zamolis da ti skinu VAT (pdv) posto nisi clan EU-a ovo pod obavezno !!!
-zamolis da ne posalju fakturu uz robu ili ako salju da je drasticno umanje (manja carina i pdv , mada ispod 100 evra ne bi trebalo da se plati)

u zavisnosti odakle salju dostavi ce trebati od 3 dana (Kina ) do 14 dana (EU), da, da, da ... naprednoj evropi preko DHL-a treba 14 dana a iz Kine dodje za 3 dana ...

kad roba stigne ....

-za svu roba iz spiska odstampaj izvod iz carinskog tarfinika http://www.carina.rs/lat/POSLOVNAZAJEDNICA/Stranice/Carinskatarifa.aspx
-ides na postu da podignes robu (gledaj tracking),  ne cekaj da ti oni dostave jer ce automatski odrediti PDV i CARINU onako od oka a posle mozes samo da se ceskas, znaci cim vidis da je tu roba idi u Savsku ulicu (posta za prijem iz inostranstva) i izvode koje si odstampao im turaj pod nos kad god preteraju sa svojom procenom...
-uvek govori da je u pitanju oprema za jedrilicu zbog povoljnije poreske stope

najgori slucaj

((cena robe  PLUS  spedicija)pa PUTA carina )  i na sve to PDV 20%

amater:
Hvala pno na odgovoru.........
mi smo planirali da odemo do Austrije, imamo tamo neka posla pa bi nam ovo bilo usput...........
ne znam ni da li moramo da prijavljujemo robu našima ? moglo bi se to lepo upakovati........

broker975fx:
Gde si gledao, daj neki sajt  6589
Što se šverca tiče iz zemlje sam izlazio 1000 puta i niko me nije pogledao a opet desilo mi se jednom da su me skroz naskroz istresali. Mada mislim da se neki manji delovi, to tipa navigacija, instrumenti i neka sitnija roba bez problema mogu preturiti a da ne upadaju preterano u oko

Kapetan:
u tom slucaju ces u radnji OBAVEZNO uzeti papire za povrat poreza... na granici ih pokazes i sledeci put kada dodjes u tu radnju vratice ti lovu
e sad ovako je u Madjarskoj , mozda u Austriji vracaju na granici , u svakom slucaju raspitaj se jer je pdv tamo oko 23 % znaci ako racun izadje 1230 evra vratie ti 230evra...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju