Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Dozvola UMC
Kapetan:
Dule je postavio link ka nekim elektor camcima http://en.rubanbleu.com/6-our-boats/124-the-ace
Da li neko zna da li je u nasem zakonu UMC negde definisan kao SUS ili ne (Upravljac motornog camca) , to jest da li ovo motornog podrazumeva explicitno samo SUS ili i Elektro ?
Kapetan:
--- Citat: Dule 22, 01, 2013, 15:17:34 posle podne ---Podrazumeva Sus, jedra, elektro, parni, vesla... bilo koji pogon.
Nigde nema ograničenja što se snage ili tipa pogona tiče. Samo dužina i težina plovila.
--- Kraj citata ---
pa sto se zove UPRAVLJAC MOTORNOG CAMCA... ja ne vidih da kanuisti trebaju da imaju UMC ?
kemppi:
Kapetane,pa ti nemas ni polozeno za UMC,a mislio sam da si Kapetan u pravom smislu reci i to bar do 100 bruto tona. tamburanje
Kapetan:
pitam jer me je zanimalo da li za voznju camaca na elektro pogon moramo imati UMC, znajuci kako se redovno kod nas menjaju zakoni ne bi me zacudoli da su definisali kao SUS motor...
ukoliko je recimo moguce voziti onda to otvara mnogima vrata za iznajmljivanje camaca
Duka:
Da li je potrebno polagati UMČ posebno ukoliko neko ima zvanje mornara* (ili veće) u unutrašnjoj plovidbi sha
*Mislim na položen 'ispit' i uneto zvanje u brodarsku knjižicu.
25648
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju