Kanu & Kajak > Događaji, Okupljanja, Regate
Kajakaške/kanu regate i druženja 2013
zastupnik:
Pripreme za Drinsku regatu su počele. Pošto sam prvi put na regati, od Dejana (srpski veslači), organizatora regate, sam dobio i neka dodatna uputsva:
"Регата креће испред мотела ''Јагодић'' Устипрача, 100 метара пре раздвајања за Сарајево и Фочу.
Учесници имају пратећа возила са возачем у којима носе своје ствари и опрему.
Ко нема пратњу своје ствари носи са собом у кајаку.
Кајакаши којима превозим чамце могу да користе приколицу за смештај својих ствари али искључиво у приколици о којојће се сами старати као и за безбедност истих. Приколица је класична ауто приколица, запремине 1м3, па треба размишљати о испадању ствари у вожњи и шта у случају кише.
За ову регату неопходна су колица за превоз кајака јер има ситуација да се кајак неколико пута треба превозити путем, када се обилазе бране, и до 2 км.
Гардероба и опрема треба да остану суви у случају кише или превртања, тако да се морају транспортовати у сувим џаковима, или бурету, али не превеликим да би били лакши за ношење и смештај.
За регату је потребна функционална опрема, не тешка и гломазна. Војничка вреће је превазиђена.
Плински решо, кашика, виљушка нож, чинија за подгревање или кување, шоља за кафу или чај и чаша.
Столица и сто су део опремљеног кајакаша а не да гледаш када ће неко да устане са столице па да седнеш на његову.
Када си сам за почетак мораш да имаш макар столицу да се привучеш за нечији сто, а кад ставиш ноге под сто онда је све лакше. Само немој празних руку да долазиш за сто:)
Шешир, качкет, заштитна капа за кишу, капа за хладно време, гардероба и обућа за кишу, заштитна одећа од сунца и обавезно прслук за спасавање.
Не желим да плашим, већ само да упозорим са није прошла година а да није било инцидената, као што су превртање, заглављивање у нанос, укљештење, цепање чамца после удара у стуб у води па и потонуће једног кануа.
Кретање у групи неопходно.".... itd ... itd... a ako mi trebaju dodatne informacije, Dejan me je uputio na Jugoslava iz Novog Sada, koji je prošle godine učestvovao na regati.
O Jugoslavovim uputstvima, kasnije... hi
dule_sumadinac:
Ljudi,
mene je na žalost uhvatio išijas tako da neću moći da idem na regatu na Drinu. ok
Nadam se da ćemo na leto odraditi to mi za našu dušu, na tenane što se kaže. Samo da vam ubacim nekoliko zanimljivih regata u organizaciji Limana iz Zemuna:
Liman:
28. 07. 2013. VIII Beogradska Regata i Memorijal Aleksandar Petrović
2-4 .08.2013. XV Uvačka Regata
9-11.08.2013. II Vlasinska Regata
pozdrav
Dule
zastupnik:
DRINA UMESTO BENSEDINA
Pozdrav svima!
Žao mi je Dule što se nećemo videti na regati, ali, ima dana. Neće Drina nikud pobeći. ...pa jednog dana, natenanae, kako to Drina i zaslužuje.
Preporučujem svima da pogledaju lep serijal o Drini
itchi:
Pozdrav svima,
Mislimd a mi je ovo prvi post pa mislim da ne bi bilo loše da se predstavim. Ja sam itchi iz Beograda, kajakaš rekreativac (Buran weekend). Trenutno sam kapetan ronin ali ako mi kajak stigne pre 1. maja hteo bih da vozim sa nekim po Beogradu i okolini (dok se ne vratim u formu posle zimske pauze) za praznike. Ako ne stigne, javiću što ranije da ne bude da sam ispalio :-)
Za regate uglavnom nemam vremena (posao) ali se nadam da ćemo se lepo družiti, kao što neko reče, natenane vikendima.
Pozdrav,
itchi
BataC:
Pozdrav Itchi...Drago mi je sto nas je sve vise ovde na fotumu...Kada stigne Buran javi se,da se dogovorimo za neku kracu turu...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju