Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Skok cena registracije plovila - by LSI

<< < (18/33) > >>

freedom:
Molim vas, da li neko ovde može da mi pomogne? Imam privatnu splav kućicu poprilično staru, dimenzija osnove 56m2 i kućice 16m2 i sada bih hteo da je registrujem i da uredno plaćam taksu za držanje splava i sve šta ide sa tim. Do sada nisam imao ni jedan papir za to pa me zanima kolika je cena prve registracije, kakva je sad nova procedura (vidim da su  menjane takse u poslednje vreme) i da li sve završavam u kapetaniji?? Splav mi je od skora smešten u Dubokom pa bih da dobijem sve uredne papire. Hvala puno i izvinjavam se ako je bilo priča o tome, ali nisam siguran koja je trenutno važeća jer sam na razne cene nailazio.

freedom:
Ono što sam uspeo da saznam je to da je od skora ukinut takozvani porez na liksuz, tako da se više neće naplaćivati ekstra porez na čamce i splavove. Vidim da je za plutajuće objekte- ugostiteljske namene jasno određen porez na godišnjem nivou, ali mi se čini da to nema veze sa običnim splav kućicama za rekreaciju. Takođe ono što sam uspeo da saznam do sada je da se plaća taksa za pregled objekta od 2500 za splav od 30-100m2 i još neka sitna taksa za izdavanje plovidbene dozvole. Molim vas samo da mi neko kaže dali postoji porez za splav kućice rekreativne namene jer to nisam uspeo da nadjem do sada.. Postojale su lokalne takse po zonama ali to je ukinuto od skora.

dushann:
 eek Ukinut porez na luksuz čamcima sha ako je to istina onda sam presrećan k5 kgk taman mi za koji dan ističe registracija pa moram da je produžavam.

Mezija:

--- Citat: dushann  24, 07, 2013, 00:49:19 pre podne --- eek Ukinut porez na luksuz čamcima sha ako je to istina onda sam presrećan k5 kgk taman mi za koji dan ističe registracija pa moram da je produžavam.

--- Kraj citata ---
Mozda u nekoj normalnoj drzavi al u Srbiji nije ukinut

dushann:
Pa i ja se začudih šta je  freedom napisao u postu pre mog eek , baš bi bilo čudno da se tako nešto kod nas može desiti roll4

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju