Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Skok cena registracije plovila - by LSI
barbanesa:
Ajd da dopunim grandpa jer sam danas bio u Pancevu.Ukida se kategorija samogradnja samo majstori sa licencom.Inace registracija za moj camac je skuplja za 1500 din.. 4587
Zvonimir:
Ma registrujes se u SAD i kad plovis sa tom zastavom ovi nasi te ne diraju jer ih ameri nece zvati na dorucak u New York a to boli.
IKA:
--- Citat: barbanesa 11, 02, 2013, 19:01:19 posle podne ---Ajd da dopunim grandpa jer sam danas bio u Pancevu.Ukida se kategorija samogradnja samo majstori sa licencom.Inace registracija za moj camac je skuplja za 1500 din.. 4587
--- Kraj citata ---
Još da objasne ko to majstorima izdaje licencu pa da nas bog vidi.
Problem je ,što će zakon tumačiti društveni paraziti u kapetanijama,dakle ljudi kojima tumačenje zakona nije struka,pa ćemo imati tumačenja od kapetanije do kapetanije.U članu 160. uslov je da se u roku od pet godina plovilo iz samogradnje nemože prodati.Ako postoji pojam;samogradnja; onda je nemože neko iz kapetanije pobrisati.Samogradnja je i dalje dozvoljena ,ali će biti podvrgnuta kontroli nadležnih organa( kapetanije).Takav stav je bio i u predhodnom zakonu,i ta vrsta nadzora je stavka kroz koju se provlači srpska sposobnost zaobilaženja zakona.Uzgred zakon je pun stavova o usklađenosti sa evropskim zakonodavstvom.Dakle sve kako evropa nalaže,pa i dupe ako treba.E sad ,kad će evropa u naše dvorište ,će da vidimo ( il neki i nećemo)
sale.m79:
Iko to je isto kao i za atest za teretne prikolice.Prijavis radnju i 100e za licencu. alknvajherij
zoki novus:
Sve su to zamesili ovi iz kapetanije Beograd nezadovoljni brojem svojih clanova (koje su visegodisnjim bahatim ponasanjem rasterali)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju