Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Skok cena registracije plovila - by LSI

<< < (5/33) > >>

Kapetan:

--- Citat: Dule  21, 01, 2013, 19:59:22 posle podne ---Kap, taksa je ukinuta davno.
Bar bi ti to trebalo da znaš.
LSI je usled neaktivnsti bio neobavešten  sajkaca
Kao i Moma

--- Kraj citata ---

ako mislis na onu taxu od 5000 sto su samo Beogradjani placali to ja nikad nisam placao jer sam vazda registrovao na Pancevo, to nisam ni pratio ...

gorance, postoji nacin i procedura  kako moze da se blokira medjuanrodni plovni put , kad smo prvi put blokirali tada su nam i u kapetaniji i u policiji dali uputstva secam se da je samo trebalo 30 dana ranije najaviti i jos neke sitnice ako su nesto menjali ne znam .... sigurno se ne bi sam opojavili na reci

dalibor:
Da li može da se regostruje čamac na Pančevo ako živiš u Bg,od ove godine?

LSI:
Kao prvo, želim da potvrdim da su bili u pravu oni koji su skrenuli pažnju na to da je tabela koju sam objavio ranije tabela sa komunalnim taksama koje su sredinom godine ukinute.

Dakle, tih taksi više nema. Možda bi administratori mogli da tu poruku izbrišu kako ne bi nikog dovodila u zabunu.

Medjuti, prilikom registracije čamaca, vlasnici i dalje plaćaju takse koje je utvrdila Republika Srbija. Ovih taksi ima čitav niz i one su jedinstvene na teritoriji Republike.

Juče su mi u Kapetaniji Beograd potvrdili da su na snazi takse koje su utvrdjene zakonom od prošle godine (Sl. list 55/12 - ZAKON O REPUBLIČKIM ADMINISTRATIVNIM TAKSAMA ("Sl. glasnik RS", br. 43/2003, 51/2003 - ispr., 61/2005, 101/2005 - dr. zakon, 5/2009, 54/2009, 50/2011, 70/2011 - usklađeni din. izn. i 55/2012 - usklađeni din. izn.).

Kasnije ću objaviti koje sve takse se naplaćuju prilikom registracije jer to nije tako jednostavno - sve zavisi šta tražite kad odete u Kapetaniju.
Kasnije ću objaviti i brojeve žiro računa na koje uplaćujemo te takse.

Ono što bih hteo sada da objavim, a verujem da je malo ko to čuo je i za mene bila novost.

Znate da je po zakonu bilo moguće čamac registrovati ili u opštini u kojoj vlasnik ima prijavljeno prebivalište ili u opštini gde se čamac nalazi u pretežnom delu godine.
Tako sam ja mogao da, iako živim u opštini Zemun, da registrujem čamac u Kapetaniji Novi Sad jer mi je čamac bio na vezu u marini u Slankamenu.

Medjutim, kako su Beogradjani masovno odjavili svoje ladje i registrovali ih u Pančevu da bi izbegli gradske komunalne takse (koje su u medjuvremenu ukinute, kao što smo utvrdili), zakonodavac je doneo odluku da će u buduće registracija čamca biti moguća samo u opštini gde vlasnik živi, nevezano za to gde se čamac nalazi!
Ova izmena zakona je pripremljena i čeka na usvajanje i objavljivanje - verovatno vrlo brzo!

Naglasio sam ovde "zaslugu" Beogradjana ne zato da bih izazvao neki gnev na naše komšije, već zato što je to bilo najmasovnije. Ostali gradovi su manji, u njima je bilo manje vlasnika čamaca i takse su bile manje ili ih nije bilo. Tek - kako bilo da bilo - uskoro će biti objavljeno ovo i mnogi od nas moraće da vrše preregistraciju i promene registarskih oznaka na čamcima.

zorter:
E bas sam se nasikirao.  sB0
Registrovacu ga ............ NIKAD, a mozda ni tad. roll4

Mada, ........ mozda ako nam obezbede marinu, ociste plovni put, registruje jos 1000 drugih camaca lokalnog stanovnistva ..............., ko zna.

A za Brcko, ............. cudo je sta moze da se uradi sa pravim ruckom u kafani ili ako na camcu ima za pojest i popit... ihaaaaaaa. hi

Bucho:
Da li neko ima tumacenje sta je u stvari ukinuto. Naime, na jezeru Perucac, nekakvu taksu iliti naknadu, kako su je krstili, naplacuje Nacionalni park. Preprosle godine ,za splav pvrsine 49 kvadrata taksa je bila 4.800 din. Prosle 37.600.00 a ove su dobili resenja na 60.000.00 Ima li neko kakav komentar.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju