Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Skok cena registracije plovila - by LSI
LSI:
Сад сам видео Мишино питање.
Нисам чуо да се било који власник чамца обештетио - у ствари, осигирање које ми плаћамо и није осигурање нашег чамца!
Ради се о осигурању трећег лица - уколико неком оштетимо чамац или се неко из неког другог чамца повреди у незгоди који ми изазовемо - тада се одштета исплаћује на терет нашег осигурања оном ко је претрпео штету.
Није ми познато да било ко врши осигурање нашег чамца и нас на чамцу. Возимо се на сопствени ризик.
Misha D:
Misa nije to ni pitao.
Pitanje je bilo da li se neko obestetio i kako na osnovu ovih polisa za predvidjeni stetni dogadjaj?
Ko vrsi uvidjaj?
Da li postoji neki obrazac koji treba da popune ucesnici u steti?
Kod auto stete (ako nije kasko) osiguranje priznaje obostrano popunjen onaj obrazac za stete do 500e, za vecu stetu samo zapisnik policije.
Misha D:
Na ulici kod sudara stanes, blokiras saobracaj i cekas policiju, postoje propisi, semafori i znaci.
Kako se postupa na reci gde se ostete plovila u obostranom manevrisanju?
Da li ce vredeti izjave svedoka (ako ih uopte ima negde u zabiti Dunava, Tise, Save)?
Osiguranje plovila su bacene pare.
DuleN:
--- Citat: Misha D 07, 02, 2018, 18:57:55 posle podne ---
Osiguranje plovila su bacene pare.
--- Kraj citata ---
500% tacno !!
Ali eto bez toga se ne moze registrovati plovilo ...
Misha D:
Dok sam imao plovilo na stranu zastavu dobio sam ponudu od Dunava i Generalija za kasko osiguranje sa slicnim iznosom oko 2000e.
Isto kasko kod najvece kuce za osiguranje u EU , a i sire, firma Panthenius bilo je oko 1000e. Kada sam pitao Panthenius ko ih ovde zastupa i koja nasa kuca ima sa njima ugovor za procenu stete rekli su da nemaju takav ugovor ni sa jednom nasom kucom.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju