Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Skok cena registracije plovila - by LSI
zankiki:
Odlična informacija, ja sam i prošle i predprošle godine platio oko 5000
Misha D:
AMS je jedno od jeftinijih osiguranja za auto-kasko, osiguranje poslovanja agencija za nekretnine, pa i za plovila.
U avgustu 2017. za čamac sa kabinom od 9,35m i 41kw(55 ks) sam platio 4.016 din.
DuleN:
Miso,
Da li sam dobro razumeo iz tvog posta da se AMSJ bavi i osiguranjem nekretnina?
Misha D:
Verovatno, nisam pitao. Ovo je osiguranje poslovanja koje, po novom zakonu, moraju imati sve agencije za promet nekretnina ili ih brisu iz Registra kod Ministarstva trgovine, a time se gubi pravo na poslovanje.
Mislim da je polisa na 30.000e. Iz nje se naplacuje osteceni klijent ako je agencija kriva za stetu ( nije deo ove teme ali je primer kako se malo uveo red u ovu oblast, pored licenci koje smo stekli polaganjem drzavnog ispita).
Ta polisa kod AMS je oko 80e, kod drugih preko 120e.
DuleN:
Miso, hvala lepo za info. Sutra proveravam.
Inace sto se tice osiguranja plovila, ja sam se prosle godine proveo ko bos po trnju... Orisao u NS kapetaniju da registrujem camac, poslali me da platim osiguranje i tu rucna kocnica... Niko ne zna kako da preracuna osiguranje za camac... Na kraju, slucajno naleteh na Generali, gde sam za camac 6.35m, posle 40 minuta kojekakvih konsultacija i pisanja platio osiguranje 4379 dindzi...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju