Nautika opšta... > Galerija - Gallery

Hronologija Đerdapa

<< < (3/3)

packe:

dalibor:
Nisam siguran da sam ikada čuo za te alate.
Ako ih iskopaš voleo bi da ih snimim,pošto takve stvari više ne postoje.

ripce:
Što se tiče lokomotiva ima jedna do pola se vidi na mestu gde je potopljen stari Donji Milanovac

,izvinjavam se za kvalitet snimka -slikano je mobilnim telefonom ,sa vode se bolje vidi ,ne mogu da kažem čemu je ova služila al je sigurno strašno što je ostavljena da je zatrpa mulj.

masinac:
Od 1966- 1976god. plovio sam dunavom od Regezburga do Crnog mora i sve ovo oko DJerdapa gledao svojim ocima.samo da dam nekoliko podataka: Brod "VASKAPU" koji je pomagao drugim brodovima imao je parnu masinu snsge 4000KS i imao parnu "vintu" pomocu koje je pravlacio druge brodove. kroz Sipski kanal brodovima je pomagala parna lokomotiva sa obale na desnoj strani Dunava. betonske kocke i trokraki jezevi koji su bacani u Dunav bili su teski 6t. kada je ostalo samo 100m nepregradjenog Dunava brzina brodova uzvodno sa najvise dve barze-slepa bila je oko 1km/cas. visinska razlika ispod i iznad Brane iznosi 36m i prevodjenje brodova se vrsi iz dva puta po 18m gore-dole.Sada se uticaj DJerdapa pri srednjev vodostaju oseca sve doN.Sada. Ako nekog nesto interesuje neka pita, sta znam odgovoricu hi 25648

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju