Nautika opšta... > Rajna, Majna , Dunav , Kanali ...

Putovanje od Holandije do Srbije by Predrag Lončar-četvrti deo

(1/1)

Moja Lađa:
Ulaz u kelnsku marinu

[/url]Marina se nalazi u dosta dugačkom rukavcu koji duboko zalazi u grad. U početku izgleda kao da ulazimo u dubok i bedemima utvrđen šanac neke tvrđave. Na samom kraju rukavca je smeštena veoma lepa marina. Napravili smo kraći odmor, ručali i nastavili dalje.

Na izlazu iz Kelna veoma lep stambeni blok iznad same obale.


Što dalje odmičemo voda je sve brža što nam kvari prosek.  Sale primećuje kalo ljudi na obali često zastajkuju i posmatraju nas. Odjednom nam pada na pamet da nismo primetili ni jedan jedini brodić koji je velik kao naš da plovi uzvodno. Marine su pune takvih brodova ali svi plove niz vodu. Kasnije smo saznali da je to tačno, spuste se niz Rajnu, a kroz Belgiju i Francusku se vrate u gornji deo Rajne pa opet niz vodu. Možda je tako pametnije al navika je čudo, a mi navikli da idemo uz ..... .

Oko 18h uplovili smo u marinu nekoliko kilometara uzvodno od gradića Portz-a.  Marina pripada klubu sportova na vodi osnovanog još davne 1926 godine.

03.06.2010. Dan šesti (Od Porz-a do Oberwinter-a)

Iz marine krećemo oko pola devet po predivnom danu. Voda je preko noći opet došla, i dalje vozimo između šporova....Danas je u Nemačkoj neki praznik. Niko ne radi i obale su prepune ljudi. Desetinama kilometara duž obale se proteže biciklistička staza. Kolone biciklista i pešaka se protežu kilometrima. Mnoštvo restorana, hotela kampova i sve je prepuno ljudi.

Obale su prelepo uređene, a šetalište nas prati kilometrima.
Setismo se obale u novosadskom naselju Kamenjar, koje se, za one koji ne znaju nalazi na obali Dunava. Valjalo bi bratiju iz te „obale lopova“ uhvatiti za uši i dovući ovamo da vide kako izgleda obala, da se ona ne sme zazidati i šta su to lepe kuće. Mada, kad malo bolje razmislim, ne bi oni to razumeli......

Posle Bona počinju da se pojavljuju bajkoviti zamci i tvrđave....

Drachenburg..........

Hotel Petersberg...........
Königswinter, prelepo turističko mesto.

[/url]639 kilometar, stižemo u marinu Oberwinter....Marina ima kapiju...... koja se otvorila čim nas je domaćin kluba ugledao.Čim smo uplovili bilo nam je jasno da je ovo  jedna od najbolje uređenih marina. 
Benzinska pumpa je odmah iza kapije.  Samoposluživanje nije dozvoljeno. Čovek koji tu radi obavi sve uključujući i brisanje nafte ako se kojim slučajem prospe po vašoj palubi.Deo mesta u marini je rezervisan samo za goste....  Ova marina je sasvim sigurno jedna od najsređenijih u
kojoj smo bili. Mislim da će fotografije reći sve.

I na kraju, zasluženi odmor...Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju