E, ovako treba... > Brodski motori
Marinizacija mercedesa 300 TD
mesechar:
marinizaciji se prikljucujem i ja...mada sam se odlucio za slabiju verziju meckinog motora model 602 petak 2500 kuba 90 konjoslava..
mesechar:
stavke koje treba prilagoditi..
skidam davače temperature i pritiska ulja i uz malo prepravki postavljam dava merkruzerova senzora koji su upareni sa instrumentima na brodu kao i davac pritiska ulja .
Priprema za ugradnju pumpe za recnu vodu (kupljena nova kod motomarina 323evra) meckin motor je imao klimu na istom pk kaisu sa alternatorom i pumpom umesto kompresora postavljam vuču vode iz reke..
Izmenjivac sam vec napravio treba napraviti aluminijumski prsten za prilagodjenje motora na zvono Z noge..
I na kraju napraviti izduvni sistem sa hladjenje sa labudovim vratom...
....Ipak na prvom mestu izradio sam stalak ,kolica da bi mogao da lakse manipulisem preteskom meckinom mrcinom..
mesechar:
Jedna od vaznih stavki je ugradnja bamper gume na zamajac motora...Merkruzerovo zvono je jedno desetak centimetara vece u precniku pa je moralo malo da se obradi uklapanje...evo par slika kako sve to izgleda
U medjuvremenu stigao je i prilagodjajni aluminijumski prsten za marinizaciju (marinijum :) ) i sad to polako pocinje da lici na pravu marinizaciju... sve korake cu slikati i postavljati po fazama rada ... STVlada i ja smo se dogovorili da zajedno pisemo svoja iskustva i postavljamo slike i raschlanimo kompletan proces ubudzivanja automobilskog motora u brod...
mesechar:
ovako to izgleda kad se napakuje...upravo dobro iscentrirano je jako bitno za uklapanje sa Z nogom..
Samim tim zadovoljeni su parametri mehaničke veze izmedju motora i kardana Z noge
mesechar:
josh jedna bitna stavka marinizacije je ugradnja impelerske pumpe za povlacenje recne vode .. ja sam se odlucio za kupovinu nove ankorove po ceni od tricavih 323 evra umal nisam pao kad sam je platio :) ugradjena je uz malo masinske obrade na mesto klima uredjaja nosač sam sam pravio i sve je upakovano na originalni pk kais..
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju