E, ovako treba... > Vanbrodski motori

Saveti - preporuke za izbor polovnog motora

<< < (3/3)

Outboard Master:

--- Citat: drug_igrutin  17, 01, 2009, 02:28:55 pre podne ---
--- Citat: Outboard Master  16, 01, 2009, 18:23:11 posle podne ---igrutine, do koliko para sme da bude taj motor?  kad bih ziveo u srbiji i znam da su delovi malo problematicni i skupi ja bih uzeo neki stariji johnson/evinrude ili tohatsu 2t. nekvare se brzo i jako su izdrzljivi.

pa kad se ovaj usudio da sa malim johnsonom predje ceo niger , to je argument kupiti takav motor   :dance: :dance:
http://plus7.arte.tv/de/detailPage/1697660,CmC=2380214,scheduleId=2354410.html

--- Kraj citata ---

OM plan je da za nekih 400-500, eventualno 600 eura uzmemo motor. Znaš onu varijantu (koja nikad ne biva), za male pare da nađemo motor u ekstra stanju  :)
Obzirom da motore o kojima je ovde reč imate u malom prstu, dobro bi došao još neki savet na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine polovnih motora. Pročitao sam na Vašoj temi o održavanju motora ( i uzgred svak Vam čast za izlaganja u istoj) za merenje kompresaije što je dobro proveriti pre kupovine.

p.s. a ovaj link meni nešto ne radi :sorry:

--- Kraj citata ---

kao prvo ovde na forumu se osecam medju prijateljima i bilo bi mi drago kad vi/ti me nebi persirali sa VI... hvala

kompresiju meris zato sto se tu vidi dali su pod potrebnim pritiskom ...(tesko mi na srpskom objasniti) ... moram prvo da pravilno i jasno sastavim text pa cu da postujem kasnije

drug_igrutin:

--- Citat ---kao prvo ovde na forumu se osecam medju prijateljima i bilo bi mi drago kad vi/ti me nebi persirali sa VI... hvala

kompresiju meris zato sto se tu vidi dali su pod potrebnim pritiskom ...(tesko mi na srpskom objasniti) ... moram prvo da pravilno i jasno sastavim text pa cu da postujem kasnije

--- Kraj citata ---

Razumeo! Od sad ste Vi Ti i nema Više persiranja! :)
Kapiram za kompresiju, isto kao i kod auta bitno je da nije mala i da nema većih razlika između cilindara. Kompresija govori dosta toga o stanju motora, ali mi nije mi padalo na pamet da primenim na vanbrodske motore.

--- Citat ---koji link? daj da sredimo to ...
--- Kraj citata ---

Ovaj koji mi je ostavio OM nemogu otvoriti kod kuće, ali sam na poslu uspeo da otvorim ?! Nažalost nije bilo neke vajde pošto neznam nemački :sorry:

--- Citat ---pa kad se ovaj usudio da sa malim johnsonom predje ceo niger , to je argument kupiti takav motor   :dance: :dance:
http://plus7.arte.tv/de/detailPage/1697660,CmC=2380214,scheduleId=2354410.html

--- Kraj citata ---

drug_igrutin:
Zvao sam za onog johnsona što je u oglasima, malo je mnogo mator 69 godište, može li se za njega naći neki deo kad zatreba?
Ima li neko iskustva sa tako starim motorima?

Outboard Master:
69 to godiste!! takve ja trazim za restauraciju.  :yahoo: koliko para i koliko ks??

ako ces motor da kupijes koji ti treba svaki dan nemoj se zabludjivati tako starim motorima i ako su oni vrlo dobri ipak je noviji npr. od 90tih bolji.
BRP europa je podigla cene do 35% za rezervne delove evinrude/johnson od 2009 godine. ma sve je skupo bolje nadji motor koji se po mogucnosti nekvari a tu samo sreca igra veliku ulogu :drinks: :drinks:

drug_igrutin:

--- Citat: Outboard Master  18, 01, 2009, 16:01:29 posle podne ---69 to godiste!! takve ja trazim za restauraciju.  :yahoo: koliko para i koliko ks??

ako ces motor da kupijes koji ti treba svaki dan nemoj se zabludjivati tako starim motorima i ako su oni vrlo dobri ipak je noviji npr. od 90tih bolji.
BRP europa je podigla cene do 35% za rezervne delove evinrude/johnson od 2009 godine. ma sve je skupo bolje nadji motor koji se po mogucnosti nekvari a tu samo sreca igra veliku ulogu :drinks: :drinks:

--- Kraj citata ---

Već sam ostavio link za taj oglas, al evo ga još jednom
http://www.mojaladja.com/index.php/component/adsmanager/?page=show_ad&adid=7&catid=2

Što se tiče kvaliteta taj je verovatno bolji od većine novijih motora, jedino su problem delovi kad zatrebaju.
Sad bre sve rade našminkano nalickano i traje malo više nego garancija.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju