Autor Tema: Motor tesko pali i ne radi na leru - pomoc  (Pročitano 18391 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ser

• Brodski mali
  • *
  • Pol: Muškarac
Motor tesko pali i ne radi na leru - pomoc
« poslato: 14, 10, 2012, 17:10:56 posle podne »
Evo sta se desava, verglam ga, ne daje znake, izvucem sauh, motor da znak na kratko, onda vratim sauh i dok verglam brzo mu dodajem i oduzimam gas i tako upali... Sve ovo traje nekih 10sec sa konstantnim verglanjem. Kad upali, motor radi odlicno na gasu, ali na leru nece nikako, odmah se ugasi.
Motor je inace radio normalno, upalio sam ga i ostavio par minuta da radi u leru, posto nije radio 10tak dana, onda sam hteo da izvucem neki camac koji je bio do pola na suvom. I tad kad sam kretao u rikverc, motor mi se dize kad je na jacem gasu, samo se ugasila i od onda je pocela da zeza.
Sta bi moglo da bude? U pitanju je Yamaha 55ks, 2T.

Van mreže SALE NB

• Drekavac sa Srednjih voda
Odg: Motor tesko pali i ne radi na leru - pomoc
« Odgovor #1 poslato: 14, 10, 2012, 18:35:26 posle podne »
Ako motor radi normalno na gasu, onda bi čišćenje i podešavanje karburatora trebalo da sredi stvar.
Ako radi nestabilno i trokira, onda treba proveriti i struju, tj. stanje svećica, kablove, bobine itd.
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže zorter

« Odgovor #2 poslato: 14, 10, 2012, 20:56:40 posle podne »
Pregledaj i crevo za dovod goriva. Ako je negde napuklo, vuce fals vazduh pa nema dovoljno goriva da radi na leru, a kad das gas tada dobije dovoljno goriva i radi normalno.

Van mreže stvlada

• Talasožder Mali
  • www.zavarivanje-stanimirovic.rs
  • Brod tip: sunbird corsair 198
  • Marina: ajk
  • Veličina: 6m
« Odgovor #3 poslato: 14, 10, 2012, 21:02:49 posle podne »
Imam slican problem,kad je hladan motor lepo upali i dok se ne zagreje radi na ler gasu mogu da ga vozim nekih 5 minuta i onda se ugasi posle toga je paljenje misaona imenica.Sad vise nece nikako da upali u pitanju je johnson 25 commercial mozda ti Sale znas za neku caku?

Van mreže zorter

« Odgovor #4 poslato: 14, 10, 2012, 21:09:40 posle podne »
PLATINE
bile kod mene, za isti problem,
mada si pitao Sala. oops

Van mreže stvlada

• Talasožder Mali
« Odgovor #5 poslato: 14, 10, 2012, 21:29:01 posle podne »
Platine proverene i sve oko struje je ok.

Van mreže ginga

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #6 poslato: 14, 10, 2012, 21:45:48 posle podne »
imao sam slicnih problema a svi su za uzrok imali banalnu stvar <voda u rezervoaru

Van mreže firefighter

• Brodski mali
  • *
« Odgovor #7 poslato: 14, 10, 2012, 22:09:58 posle podne »
Imam slican problem,kad je hladan motor lepo upali i dok se ne zagreje radi na ler gasu mogu da ga vozim nekih 5 minuta i onda se ugasi posle toga je paljenje misaona imenica.Sad vise nece nikako da upali u pitanju je johnson 25 commercial mozda ti Sale znas za neku caku?
Ovo mi lici da je u pitanju pumpa goriva,jer kad ona ode obicno se desava da pravi problem kada se motor zagreje.

Van mreže zoki novus

• Predsednik ф odeljenja
    • Nemo
  • Brod tip: Carver
  • Marina: Ada Ciganlija VK Partizan
  • Veličina: 33ft
« Odgovor #8 poslato: 14, 10, 2012, 23:23:24 posle podne »
Nema kompresiju...
Kaput!

Van mreže SALE NB

« Odgovor #9 poslato: 14, 10, 2012, 23:32:50 posle podne »
Moguće da je pumpa, pogotovo ako na punom gasu počne da trokira (ne dobija dovoljno goriva), ali ja nisam imao takvih problema sa Johnsonom. Meni bi ruka otpala dok ga ne upalim na hladno, kada je duže stajao. Trebalo mu je vremena da navuče gorivo, a posle je lako palio. Znao je da se ugasi kad je na leru, jer se na starim komandama baš i ne može idealno naštelovati ler, ali to i nije neki problem. Ipak je to motor star 30 godina.
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže ser

• Brodski mali
  • *
« Odgovor #10 poslato: 15, 10, 2012, 03:16:20 pre podne »
Ma mene brine sto je radila extra, bukvalno dodirnem kljuc i ona upali sve do onog cimanja u rikverc kada se podizala i kad se ugasila. Sad sve sumnjam na karike... Oprao sam karburatore, cistio dizne (dizne ko cevcica od cokoladnog mleka  jh ), pumpa je dobra, crevo isto, na to sam i ja pomislio prvo, da nije do creva... Upalio je i radila je na leru, proslo par minuta, ugasim je i opet nece, sreca nisam imao veslo pri ruci  tamburanje  Kad je palim, kao da pali na jedan cilindar, a onda sastavi na oba kad primi jaci gas. Sutra cu da stavim nove svecice, pa ako nece ni tad, pravac servis...

Van mreže dalibor

• Rečni Drekavac
    • Ime broda:Anja
  • Marina: Lepi Mika
  • Veličina: 9m
« Odgovor #11 poslato: 15, 10, 2012, 07:03:21 pre podne »
Imao sam sličan problem. Na kraju kada sam sve proverio, ispostavilo se da je membrana izgubila viskozitet i nije mogla dovoljno goriva da navuče.
Život je jedan a Dunav večan

Van mreže Ljuba

• Talasožder Mali
« Odgovor #12 poslato: 15, 10, 2012, 08:53:30 pre podne »
Kod mene (Tomos 4.8) bili isti simptomi, na leru nikako i kad se ugasi...nema Boze pomozi jedno pola sata.
Majstori gledali, cackali, i ja cackao ali nista. Na kraju, rece mi covek da to nosim kod majstora u Visnjicevoj (servis Cubra), on radi motocikle.
Odnesem i sutradan gotovo, uzrok: nivo goriva u karburatoru, kaze da 90% ovih "majstora" ne zna to da podesi, eno sad motor prede kao macka.

Van mreže stvlada

• Talasožder Mali
« Odgovor #13 poslato: 15, 10, 2012, 16:33:30 posle podne »
E da si video šta sam ja video video bi da je problem i te kako ozbiljan.  sajkaca
Došao Vlada kod mene čamcem. Došao ali nije mogao da otplovi nego je otplutao  ha
Naravno, trening je bio vrhunski. Pola sata je vukao poteznicu, vukao i vukao dok nije odustao. A onda... onda je upalio ali posle 20 metara se ugasio i sve ispočetka. Srećom ima veslo u čamcu.
Ja bih to skinuo sa čamca i slatko ga pustio da potone da ga više nikada ne vidim. Ali Vlada je uporan.
Biće da je Sale pogodio i da su u pitanju godine. Motor je mrtav još samo da ga dostojanstveno sahrani.

Vlado, nije valjda da nisi rešio problem?
Ser, odnesi motor u servis. To ti je jedino rešenje.

Probacu prvo da ga prodam,ako nekom treba za delove pa koliko god da dobijem para mada bi ga najradije odsrafio i u vodu ali necu da pravim ekolosku katastrofu  56568 Nemam srece sa motorima,narucim coveku da mi donese motor iz inostranstva polovan naravno,uzmem ga odnesem u radionicu medjutim ni on nije bio kako treba i covek dodje kod mene uzme ga i vrati pare korektno nema sta.Tako da sam i dalje u potrazi za nekim ISPRAVNIM motorom od 25-30 ks a dok ne nadjem   25648

Van mreže ser

• Brodski mali
  • *
« Odgovor #14 poslato: 17, 10, 2012, 00:17:11 pre podne »
Resio problem...  upavusi Odvio sraf za smesu na oba karburatora po pola kruga i sad radi kao pre  25648