E, ovako treba... > Metalni čamci
opet iz mog dvorišta-samogradnja čamca
dalibor:
I onda kažu radio mi čamac 1 godinu dugu.
Vidim ja da će ovo do Sv. Nikole da bude gotovo u limu. Svaka čast majstore hi hi hi
Kapetan:
--- Citat: dalibor 24, 10, 2012, 07:29:58 pre podne ---I onda kažu radio mi čamac 1 godinu dugu.
Vidim ja da će ovo do Sv. Nikole da bude gotovo u limu. Svaka čast majstore hi hi hi
--- Kraj citata ---
nece da moze .. bas juce sam pricao sa Ikom ... ovo je ako se ne varam montaza posle idu rebra i varenje a tada se nista vise ne vidi kao da camac stoji i da niko nista ne radi ...
IKA:
Upravo tako.Ovaj deo sklapanja elemenata je ono što se vidi,i čini se da sve ide brzo,ali neće biti baš tako brzo.Sad sledi deo koji se nevidi a traje poprilično.Sve ukupno samo uzdužna ojačanja ,ima ih 180 kom. i svako je u drugom radijusu.Dakle nije serijski rad već pojedinačno savijanje i podešavanje svakog posebno.Narednih mesec nema više slika,osim da mene neko slika pa da se i ja vidim . hi
IKA:
U naletu kreativnosti,dizajnerski deo mog mozga je smislio nešto što prolaznici zagledaju i čudom se čude.
Pramčanu statvu čini osnova od ceviFi100mm i još poneki elementi s unutrašnje strane.
Ako pokušam da obrazložim ovakav pramac ,pojasniću neka moja zapažanja na dosadašnjim plovilima.
Na deplasmancima sa V-koritom dešava se da pri dostizanju neke brzine pramčani talas koji se stvara počinje da se uzdiže i penje prema palubi uz stranice.Moja ideja je da ovako rešetkasta stranica u pramcu razbije taj talas.
E sad šta će se dešavati i da li ću postići ono što sam zamislio ,ostaje da se vidi tokom eksploatacije ,to jest plovidbe.
IKA:
Još jedna prednost samogradnje je što dozvoljava ovakve eksperimente i igrarije a da nikog ne boli glava.
Evo nekih izvedbi pramčanih statvi
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju