Nautika opšta... > EKOLOGIJA
Evropi prete ekstremne zime i snegovi
mossi:
Ja koji nisam baš jako mator (1965.), kao dete se sećam vrlo hladnih zima sa puno snega.
Ali i jako blagih zima sa malo ili skoro nimalo snega.
1984/1985 je bilo jako jako hladno, ove zime takodje. 2658
Do ledenog doba je jako daleko, osim ako ne zvekne neki veliki meteor.
Ne ide to baš tako brzo.
Ali ako je ledeno doba na vidiku.. biće 454 f5 2658 zz f2
bugi:
Bar ce stuke i bandari rasti kao u Skandinaviji m07800
Kapetan:
--- Citat: deda 20, 09, 2012, 12:15:26 posle podne --- @ Saran recimo jede kada je temperatura vode izmedju 17 - 24 stepena ,@
Mozda je tako po knjigama ali u praksi nije !! Jede saran i na mnogo nizim temperaturama vode !!
--- Kraj citata ---
deda ispravio sam se odmah.. saran se TOVI na toj temperaturu a jede na svakoj ..
@mossi nema veze kolika je temperatura napolju bitno je koliko u voda ima kiseonika (dal ima leda) kao i koliko dugo je niska temperatura..
a jeste se zima uklopila u to al malo suludo da se ponovi jos jedared...
dal se desava brzo ili ne neznam .. fakta je da je covek uspeo u zadnjih 30 godina da povecava prosecnu temperaturu na planeti , da zezne ozonski omotac.... a to su procesi od 1000 godina pa sad vidi ...
ono sto sam ja primetio da na karaburmi vise nemamo gustera, jezeva, kornjaca , slepica i vrabaca a kao klinac ih se jako dobro secam a kod mene se nesto preterano niej sirio grad ..
ladjaVlajko:
--- Citat: Kapetan 20, 09, 2012, 14:13:22 posle podne --- .. fakta je da je covek uspeo u zadnjih 30 godina da povecava prosecnu temperaturu na planeti
--- Kraj citata ---
j1
ladjaVlajko:
А кога занима политичка позадина приче о глобалној промени климе ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju