Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Od 01.10. ukinuta taksa za držanje plovila
deda:
Sve je to lepo ali...meni stigla opomena za neplaceni porez za camac koji nije u mom vlasnistvu deset godina!!! tamburanje Kazu , plenice mi imovinu! Pri prodaji uredno placen porez , odjavljen iz kapetanije Beograd , sutradan registrovan na ime novog vlasnika u kapetaniji Pancevo !! Vec sam im pre 3-4 godine nosio dokaz o svemu a oni opet! Cekam ih da vidim oceli me i hapsiti!!
LSI:
Ово је један карактеристичан случај праксе судских извршитеља који се може оспорити адекватним и брзим реаговањем – улагањем приговора на закључак о извршењу у законски предвиђеном року од пет дана. Такође, могуће је и ефектније заштитити своја права у извршном поступку.
Довољно је да приликом покушаја уручења решења о заплени, лице којем се ставља на терет дуг, достављачу предочи информације о томе да је стварни дужник одселио са адресе или да је стварни дужник неко треће лице (купац пловила) и приложи неки доказ о томе (уговор о купопродаји, потврду о измиреном порезу, доказ о новој регистрацији коју је извршио купац...).
У оваквим случајевима поверилац може да уважи примедбу, или уколико се не изјасни о истој, суд може упутити треће лице на покретање парничког поступка. Често се дешава да грађани сами намире туђа потраживања како не би дошло до већих судских трошкова од самог износа дуга, међутим, то је погрешно, уколико људи имају одговарајуће доказе.
У оваквим случајевима можете се обратити и организацији: Јустиција системи доо, Славка Родића 6, 11090 Београд, Србија, тел. 011 2322 459 – дирекција (ја знам за њих, а вероватно има и других који се баве овим проблемима).
LSI:
Баш сам се расписао на ову тему али не могу да вам не напишем и ово:
Кад је припреман Предлог закона о изменама и допунама закона о порезима на употребу, држање и ношење добара (навешћу само законе који су дотле важили: „Службени гласник РС”, бр. 26/01, 80/02, 43/04, 132/04, 112/05, 114/06, 118/07, 114/08, 31/09, 106/09, 95/10, 101/10, 24/11, 100/11, 120/12, 113/13, 68/14 - др. закон и 140/14), у члану 2. став 1. после речи: „(у даљем тексту: регистрација)”, на крају текста Предллога стоји и ово:
НЕ ПОСТОЈЕ ОДГОВАРАЈУЋИ ПРОПИСИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ СА КОЈИМА ЈЕ ПОТРЕБНО ОБЕЗБЕДИТИ УСКЛАЂЕНОСТ.
А стоји и ово:
У ИЗРАДИ ПРЕДЛОГА ЗАКОНА О ИЗМЕНAМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О ПОРЕЗИМА НА УПОТРЕБУ, ДРЖАЊЕ И НОШЕЊЕ ДОБАРА НИСУ УЧЕСТВОВАЛИ КОНСУЛТАНТИ.
Е, кад ово имате у виду, онда вам је јасно и какав је то закон и шта ми то и коме плаћамо... 56568
Свечано се обавезујем да више нећу писати на ову тему! Дајем часну пионирску реч! grandpa
Од сад ћу се бавити само озбиљним темама dodo
oblak:
Pisi Lazo kako da ne pises kad sam te pitao. Mislis znaci da je meni stiglo nesto sto nisam platio u vreme kad je zakon bio na snazi pa su sad resili da "podmlade" stvari i poslali mi opomenu??
LSI:
--- Citat: oblak 15, 12, 2016, 13:55:51 posle podne ---Pisi Lazo kako da ne pises kad sam te pitao. Mislis znaci da je meni stiglo nesto sto nisam platio u vreme kad je zakon bio na snazi pa su sad resili da "podmlade" stvari i poslali mi opomenu??
--- Kraj citata ---
Управо то мислим.
Од ових "силних страних инвестиција и пораста производње" баш и не могу да извуку додатне паре, а овде, у овим порезима и таксама леже паре. Треба их само покупити.
Њих много мање кошта да напишу опомену и предају извршитељу него да улажу у праве ствари које би у будућности избацивале профит који би пунио буџет.
То овако некако иде:
- узели смо власт, сад ми пишемо законе
- написали смо законе
- применимо законе
- додајмо томе законе које су донели и они пре нас али их нису спроводили
- применимо и те законе
- "Удри по раји!"
- Ето нама пара до нових избора!
- ако на изборима и не прођемо, имаћемо - снаћи ћемо се
- ако на изборима прођемо (с оваквим народом то је врло вероватно) - е, па тек онда ћемо да шибамо рају!
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju