E, ovako treba... > Majstori, Majstori ...

Majstor je majstor kad je Majstor

(1/3) > >>

LSI:
Svi mi često nešto radimo ili bar pokušavamo da uradimo sami. Neko iz zadovoljstva, a neko iz nužde.
Ipak, za sve treba biti "M"ajstor.

Ja sam u subotu povezao motor i komandu sa sajlama i sve je izgledalo lepo ali motor je gurao čamac samo napred. Nazad - ni da čuje.

Juče, dodje u Slankamen majstor Čeja, sa Ade Ciganlije. Sedni, obrni - za pola sata (od kojih je najviše vremena otišlo na demontažu i ponovno postavljanje komande gasa i menjača zbog četiri nepristupačna zavrtnja) proradila moja jamaha, pa sve peva kao nova mlada! Onako - tiho, umilno. Kao na uvce...

I jeste da sam ja sajle zakačio baš tamo gde je trebalo i kako je trebalo, ipak, bilo je potrebno majstorsko oko i majstorski prsti da podese dužinu sajle menjača, da se produži hod.

Hvala Čeji koji je odvojio par sati za druženje sa mnom juče i koji je svojom veštinom i znanjem omogućio da za koji dan krenem na odmor miran i bezbrižan. Da juče nismo ovo sredili, ja bih valjda pukao od muke do kraja odmora razmišljajući o tome šta se dešava, zašto menjač neće u rikverc, da li je neispravan...
Ovako - jedo prijatno popodne i veče, uz razgovor, proteklo je kao tren.

Najtoplije preporučujem Dragana Čejovića Čeju, iz "Galija Nautike" svima koji imaju jamahe i imaju potrebe da bilo šta urade na motorima.

bugi:
Podesavanje sajli je rutina za svakog iskusnijeg majstora
Ihhh kako je to lako napisati a covek godine posvetio tome
Zato skidam kapu majstorima koji priteknu u pomoc i urade nesto sto trojica ne bi znala dva dana ustelovati

kemppi:
Lazare,odusevio sam se kada sam ovo procitao,drago mi je da je sve ispravno. 114

Kapetan:

--- Citat: bugi  28, 08, 2012, 10:26:41 pre podne ---Podesavanje sajli je rutina za svakog iskusnijeg majstora
--- Kraj citata ---

na svoja zadnja dva motora sam sam stelovao sajle ... nema tu neke mudrosti ... treba samo malo razmisljati i to je to ... ako znas da koristis metar nema sta da brines... e jedino ako nesto debelo ne valja pa mora da se skracuje produzuje dovaruje budzi i slicno

e doduse dok nisam skapirao kako sajle rade , che je kada gurnes komandu unapred isao u rikverc a kada gurnes u rikverc isao u napred... ne znam dal je pecov to izmenio nadam se da jeste :)

--- Citat: bugi  28, 08, 2012, 10:26:41 pre podne ---Zato skidam kapu majstorima koji priteknu u pomoc i urade nesto sto trojica ne bi znala dva dana ustelovati

--- Kraj citata ---

e to jeste !

maverick:
s vremenom ces te sitnice nauciti sam...to su neke osnove i u principu s vremenom naucis, htio ne htio...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju