Ribolov > Tehnike ribolova

ZVONI ZVONCE COBAN TERA OVCE

<< < (6/11) > >>

IKA:
Ko veruje u pošteno ifer pecanje taj će da ima problema u životu.
Pa čovek je jedino stvorenje koje je da bi uništio protivnika sopstvene rase ,izmišljao od davnina razne naprave ioružje.Pa zašto očekivati da se u obračunu sa jedinkom druge rase (u ovom slučaju riba),ponaša poštenije ,korektnije,sportski i fer.Smislio je zvona da olakša, redu, ubica riba,da ih lakše potamani.Smislio je i sistem sa 4-5 udica.Manje je bitno što ja smatram da takav način nije pošten,štaviše svrstavam ga u isti koš sa strujom,plinom....
E to je onda gubljenje vremena.Zašto se mučiti i čekati rezultate sa sistemom 4-5 udica kad je isto tako nelegalno ali znatno efikasnije koristiti struju.
Tako su i svetski policajci i čuvari demokratije ,skontali da je mnogo efikasnije baciti dve atomske bombe ,nego bacati one obične ko zna do kada.I rešili problem.
Nigde u pravilniku nepiše da je korišćenje zvona zabranjeno,a čim nešto nije zabranjeno znači da je dozvoljeno. A iskreno meni se zvuk tih zvona sviđa,još kad nakače dupla  na štapu,prosto milina ih čuti.
Da bi bilo zanimljivije treba okačiti pet šest komada pa nek svira ko na hramu ,čitavu melodiju.
Dosad ih nisam koristio,al sad ću baš da ih kupim.

deda:
Meni zvona nisu problem , jest da me nerviraju ali ovo drugo , prosto poludim kada to vidim !!

Ljuba:

--- Citat: IKA  30, 08, 2012, 18:54:50 posle podne ---...Da bi bilo zanimljivije treba okačiti pet šest komada pa nek svira ko na hramu ,čitavu melodiju.
Dosad ih nisam koristio,al sad ću baš da ih kupim.

--- Kraj citata ---

Kod pecanja šarana uglavnom ćeš ih čuti svega nekoliko puta dnevno, kad proveravaš mamac (na par sati) ili kad se javi (možda par puta u toku dana... fishhit), dakle ništa od melodije.

Kapetan:

--- Citat: Dule  30, 08, 2012, 21:10:48 posle podne ---A koristim ih i ja jer nisam od onih sto se zabodu iza stapova i ceo dan gleda u vrhove... Izmišljena su da olaksaju pecanje.

--- Kraj citata ---

thumbup

dalibor:
Posle celojutarnjeg buljenja u vrhove štapova svako želi da malo protegne noge.
U tom slučaju zakačiš zvonce ili mali pištavavac, pa izadješ  na obalu.
Po meni Pištavci Formaxovi su odlični jer ne reaguju na svaki zez a i kada vadiš štap skineš najlon tako da ne uznemiravaš okolinu.
Jedinu manu imaju kada voda nosi drvlje i kamenje onda nema rezona stavljati ih na štapove.

Drage kolege pecaroši molićemo boga uskoro da čujemo zvonce ili indikator jer ribe je sve manje i manje.
Ostaće nam samo pusta sećanja na stare dane.
A što se tiče nekih novajlija ,njima će da preostanu samo reviri,i priče starijih pecaroša.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju