E, ovako treba... > Kuće za odmor, vikendice ...

Kako da sa splavom ili sojenicom ispostujemo prirodu i druge?

<< < (3/10) > >>

Kapetan:

--- Citat: Bećar  31, 07, 2012, 11:41:34 pre podne ---Dule i Kapetane
Ja Vas dvojcu i vaš kriterijum uopšte ne razumem.Kada se potegla priča o krčenju trave i koprive zbog postavljanja šatora,vi ste digli takvu frku oko toga.Narušavanje prirodnog balansa...Prvo gosn Dule pa za njim ,kao po pravilu, Kapetan.(fali vam još jedan pa da budete čuvene trojke iz Balkanskog špijuna)
Sada postavljate slike bungalova sa klima uređajima,uličnom rasvetom,kaminom i to je u redu.
Ništa mi nije jasno... no125
Da li je "humanije" poseći travu i koprivu ili na drvo postaviti konstrukciju od par tona "prirodnog materijala".Jadno stablo pored vas prirodnjaka...
Ne zamerite na kritici

'Ajd uzdravlje

--- Kraj citata ---

Tesko da se Dule i ja slazemo oko ovoga.... Ja sam za to da se priroda "ispostuje", a Dule je da se priroda nikako ne dira.
Po meni ljudi imaju porebu da izadju na vodu, i zele to da urade... Pa ako vec zele onda to treba uraditi tako da priroda moze da se revitaluzuje ili da u najgorem slucaju strada malo trave...

Ja cak imam splav 16 x 11 metara koji vec par godina ne znam gde da postavim... ALi ni slucajno nije na buricima ili nesto slicno vec na dve komore od 9x1.5x1.5 metara po projektu odobrenom u yugoregistru...

Slike ovih kako ih ti zoves bungalova mada su ovo kuce na drvecu , su postavljene kao primer kako to rade u inostranstvu... Ova konstrukcija koju vidis ne kosta vise od 1000-2000 evra (materijal)  postavlja se za nedelju dana, a ako hoces da napustas mesto mozes da je demontiras za dva dana... A i ako ne demontiras nisi ugrozio prirodu jer su sve prirodni materijali ... nema betona , nema celika, nema plastike...

Ono sto je bitno kod drvenih sojenica pored eokoloskog stanovista jeste da obale ostaju prazne pa svako moze pesaka ili camcem da im pridje, zivotinje nemaju problem i slicno...

bugi:
Meni bi bilo zanimljivije da imam splav negde u prirodi gde nema komsija. Vezem camac za njega,zabacim i uzivam
Morate razumeti da je blizina grada velika prednost narocito penzosima koji bas i nemaju uslove svaki dan putovati do svog kutka za uzivanje a koliko sam ja video vecina vlasnika koji provode najvise vremena na splavovima su penzosi

HOGAR:
Oni jedu mnogo jabuka,radi probave  lol,ne bi ja bio komsija za nikakve pare  ha ha ha

IKA:
Kako reče Srsa, ;da se ja pitam, a nepitam se,, ja bih kao nekad na divljem zapadu,organizovao trku za sva slobodna mesta u priobalju i Dunava i save i tise i svih ostalih reka,pa na juriš ko koje mesto zauzme njegovo je.
Zar ova priča ,o zauzimanju obala nije ispričana.
Među najvećim zagovornicima ,očuvanja obala i prirode su oni koji već decenijama imaju splav ,sojenicu ili neki svoj deo obale.Sve je bilo u redu dok su bili među retkima koji su imali splav,uživali su u miru tišini,prirodi.Kad su isto to poželeli i neki drugi , e onda je počelo da im smeta uzurpacija obale.
Ima nešto u svemu tome što meni nije jasno.Svi koji bi sada da naprave splav bi nekako dase uguraju tamo gde je već nepodnošljiva gužva.Najtraženija mesta su tamo gde ih ima najviše i zato može da se manipuliše sa cenama.Kako novopečenim splavarošima nepada napamet da splav postave tamo gde nema nikog i tamo gde bi bili sami ili među retkima.Priča o ljubiteljima prirode ,mira ,tišine je u najmanju ruku licemerje.Napravite brod ,plovite i uživajte na vodi i u prirodi,gde i koliko hoćete.U krajnjem slučaju niko vas neće primoravati da plovite,vežite brod za prvu slobodnu vrbu ako vam baš toliko znači da deo obale bude vaš,ali siguran sam da sa mobilnošću broda možete neuporedivo više uživati ,pa i biti humaniji prema prirodi.

mossi:
 hi

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju