Nautika opšta... > EKOLOGIJA
Cukaricki rukavac--- napokon
dugamm:
Da li neko zna datum otpocinjanja radova ????
Kada misle da ciste - u Novembru ????
Zoran:
Znam ja JUCE.
Arsa:
Danas sam razgovarao sa gospodinom Batalovićem, tehničkim direktorom beograd voda.
Oni raspolažu sa svega 4 miliona dinara koje nameravaju da upotrebe za otvaranje prolaza kroz najplići deo Čukaričkog rukavca.
Ti radovi će se izvesti, najverovatnije, tako što će na neku baržu biti natovaren bager čija kašika je dužine 6 metara. Bager će samo napraviti prolaz za brodove i riblju stazu tako što će mulj samo razbacati sa strane prolaza.
To je kratkoročno, ali u sadašnjim uslovima jedino moguće rešenje budući da oni mulj ne smeju da iznesu u plovni put za koji nisu nadležni a nemaju sredstava za odvoz tog mulja na deponiju koja ispunjava uslove za skladištenje takve vrste otpada.
Radovi su trebali da počnu 26.07.2012. godine ali će kasniti zbog povećanja vodostaja. Naime, što je vodostaj veći bager čisti manje mulja. Videćemo da li će se išta promeniti ovih dana.
Inače danas je na izlazu izmerena dubina 93 cm.
Kapetan:
4.000.000 DINARA ZA TO ?
....
Arsa:
--- Citat: Kapetan 28, 07, 2012, 03:47:34 pre podne ---4.000.000 DINARA ZA TO ?
....
--- Kraj citata ---
sajkaca
prošle godine su angažovali anfibijsko vozilo (bager) koji je na raznim glupostima koje se nalaze na dnu rukavca pokidalo gusenicu koja, navodno, košta 30000 evra. Za tu popravku su dali grdne pare a rezultat je vidljiv.
Koliko sam shvatio, ne bi se Beograd vode mnogo bunile ako bi mi došli sa boljom i jeftinijom idejom. Aludirajući na dopis jednog našeg drugara, Bajatović je čak izjavio da bi on sopstvenim sredstvima platio 20 radnika da to ručno prokopaju kad bi to bilo tako prosto, ali nije...
I meni se čini da su ta sredstva sasvim dovoljna za to što nameravaju da urade. Ipak, ne mogu da pričam napamet. Nekada su, naizgled proste stvari komplikovanije nego što izgledaju.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju