E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Koja snaga elektromotora .......

<< < (14/29) > >>

zorter:
E da, za struju iz generatora treba, ali i on ima gubitke. A ako sve ostale potrosace koji ti trebaju (frizider, TV, klima ......) koristis na 220V, sporet (a mozda i frizidar) na plin, alternator koristi samo za dopunjavanje akumulatora, tako ces izbeci potrebu za ispravljacem.
 :good:

zorter:
Nisi me razumeo. Ispravljac, ne da je obavezan, vec je pozeljan i rezervni, i mora biti na plovilu. Treba pokusati ne upotrebljavati ga sa agragatom, ako je moguce, kad vec ima alternator.
 :good:

Barba:
Pa sta reci. 3 sata autonomije je fenomenalno. Ovim ces resiti sijaset trenutnih problema, a imaces cari jedrenja bez neophodnog vetra i jedara.  :)

Kapetan:

--- Citat: Dule  16, 08, 2010, 21:27:56 posle podne ---
Kap.. šta čekaš?

--- Kraj citata ---

zimu , tada cemo imati vec sve rezultate a i slabije ce se ploviti , zbog posla i obaveza ove godine sam slabo plovio pa sada gledam da nadoknadim ... a onda natenane postavim sve sto treba stiim da cu staviti jos dve ploce od 120w sto bi mi ukupno dalo oko 20 ampera na sat ili dnevno oko 200 ampera u akumualtorima :)

zorter:

--- Citat: Dule  16, 08, 2010, 22:16:46 posle podne ---znam to, ali elektičar koji mi to vezuje tvrdi da neće biti smetnje, da su to novi "pametni" punjači...
Alternator će biti dovoljan za dopunu akumulatora u toku vožnje. Bar tako mislim.
Ja pokušavam da napravim sistem da mogu da na e pogon idem do djerdapa bez problema ali i da se svakodnevno krećem u lokalu. Na pecanje, do Baričke, do Malih voda...
I tražim optimum. Da ne bude 2t akumulatora, da se ne troši puno goriva...
I hoću da sve radi "na dugme" a ne da svaki čas praspajam i spajam :)

--- Kraj citata ---

Slazem se u potpunosti. Tako treba. Sve na dugme. :good:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju