Nautika opšta... > GPS
gpsmaps76
Kapetan:
slazem se i sa Duletom i sa Perom ... Pera je od strane garmina stavljen pred svrsen cin i tu on nista ne moze...
ja sam uvek bio protiv pirata koji prodaju proizvod... ali nikad nisam bio protiv torentasa ... gledajuci svetske pirate svi na kraju upuststva stave
IF U LIKE THIS PRODOUCT PLEASE BUY IT AND HELP DEVELOPER i to je po meni super...
pero koliko bi kostalo da se uradi mapa save i dunava u reziji neke ozbiljne firme ? da li garmin daje SDK za mape to jest da li mozemo custom mape ubaciti u garmin...
ili da se kupi vec postojeca mnapa pa da se rade updeti na redovnom nivou ? koji se uredjaji kortiste za to ?
Pera GARMIN:
Dosta kompleksno pitanje... ili ga ja nisam baš najbolje razumeo ?
Da li misliš da se uradi nova karta reka za Garmine? (šta će ti kad već ima jedna)
Ili da se uradi elektronska karta reka i za ostale? (eeee, time se bavim već neko vreme al' ne ide...)
Ili misliš da se unose novi podaci u postojeću kartu? (a to radimo svaka 3-4 meseca, pa i na rekama...)
Nešto sam spor danas...
mossi:
Pero, smisli ti meni kako ja da turim Garmin mapu (pod Navionics) u moj Humminbird 797c2xSI GPS sonar, koji podržava Navionics mape, ali Navionics zvanično nema mapu za Dunav!
Možeš me kontaktirati i na PP.
Plaćam punu cenu mape!
I papras pride!
:drinks: :drinks: :drinks:
Pera GARMIN:
Ih Mossi, to kad bi moglo, gde bi mi bio kraj?
Na žalost, od ta posla (za sada) ništa...
Pera GARMIN:
Dule,
skenirane papirne karte u kml formatu se ne mogu učitati u Garmin nautičke uređaje. tzv Custom Maps podrška je urađena samo za ručne: Oregon, Dakota i Colorado uređaje... to je sasvim drugi "par rukava" od detaljnih vektorskih mapa...
Garmin vektroske mape se kodiraju u Garmin format pod striktno kontrolisanim licencnim ugovorima, čak je i nama, posle ovoliko godina, i dalje limitiran pristup softveru za kodiranje Garmin mapa. Iako Garmin zvanično ne podržava razvoj rečne kartografije, mi smo još 2006 uspeli da uguramo prvi set podataka za reke u vektorske mape...
Što se ostalih uređaja tiče (Raymarine, Lowrance, Humminbird, Navman...) niko se sem Garmina ne bavi razvojem kartografije. Svi ostali proizvođači nautičke elektronike koriste gotove C-Map i Navionics karte koje kupuju od proizvođača. I baš ih briga za razvoj kartografije... Dakle kad C-Map ili Navionics urade karte za ovdašnje reke, biće i karata za nešto drugo osim Garmina. A i tada se neće pomeriti dalje od Dunava (verovatno).
btw. prvi korak u učitavanju satelitskih snimaka direktno u GPS uređaje je pokrenuo upravo Garmin, sa Digital Globe-om i opcijom koja postaje dostupna od aprila - 25€ godišnje za unlimited download satelitskih snimaka, opet u Oregon, Dakota i Colorado (za sada).
Btw, šta ti vredi satelitski snimak kad na njemu nema plovnog puta, plavnih zona, bova ?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju