E, ovako treba... > Kuće za odmor, vikendice ...
Mesto za kampovanje
marke:
--- Citat: zorter 05, 07, 2012, 13:45:01 posle podne ---
Kod nas na Savi su mnogi "uzurpirali" obalu i napravili svoje mesto za kampovanje. Verujte, nikom to ne smeta. Čak šta više je poželjno društvo takvih vikendaša. Razlozi su višestruki.
1. Obala i okolina su koliko-toliko uredjeni,
2. Nema legla zmija ili nekih drugih neželjenih komšija,
3. Ako vlasnik vikendice u blizini (lično vlasništvo zemljišta i zgrade) nije u mogućnosti da dodje par dana, bar je siguran da su tu "divlji" vikendaše koji indirektno sprečavaju potencijalne lopove da se pojave.
4. ........................ zar nije dovoljno.
--- Kraj citata ---
KOMENTAR:
1.Obala i okolina NE TREBA da budu uredjeni nije to park.
2. Zmije i ostalo tu zivi i ne dolazi ponekad. Sve je to priroda i zivi u ravnotezi. Zmije pored reke nisu otrovne u 99% slucajeva.
3. Jedino ako ce vikendasi da paze tudje vikendice i da se bore s obijacima. Dobar fazon.
4. ..........................E vala dovoljno je. 114
marke:
--- Citat: IKA 05, 07, 2012, 21:52:28 posle podne ---
U krajnjem slučaju se i trava kosi, pa neznači da ako sam očistio deo obale narušavam prirodni ciklus.Ja koliko sam shvatio ,Bećar nije imao ideju da izbetonira deo obale već da uredi kamp,a svaki kamp u prirodi je uređen.
--- Kraj citata ---
Kamp je kao i parking mesto odredjeno za neku svrhu.
Ako se vezem za obalu to ne znaci da to postaje u tom trenutku kamp.
Trava se kosi u dvoristima i parkovima ali ne u divljini. Tamo raste slobodno.
Ne moze svako od nas da raskrci deo obale i nazove ga KAMP. Ne vezujte se u sikari pa da je raskrujete vec tamo gde je zgodno.
114
zorter:
--- Citat: marke 10, 07, 2012, 23:52:29 posle podne ---
--- Citat: zorter 05, 07, 2012, 13:45:01 posle podne ---
Kod nas na Savi su mnogi "uzurpirali" obalu i napravili svoje mesto za kampovanje. Verujte, nikom to ne smeta. Čak šta više je poželjno društvo takvih vikendaša. Razlozi su višestruki.
1. Obala i okolina su koliko-toliko uredjeni,
2. Nema legla zmija ili nekih drugih neželjenih komšija,
3. Ako vlasnik vikendice u blizini (lično vlasništvo zemljišta i zgrade) nije u mogućnosti da dodje par dana, bar je siguran da su tu "divlji" vikendaše koji indirektno sprečavaju potencijalne lopove da se pojave.
4. ........................ zar nije dovoljno.
--- Kraj citata ---
KOMENTAR:
1.Obala i okolina NE TREBA da budu uredjeni nije to park.
2. Zmije i ostalo tu zivi i ne dolazi ponekad. Sve je to priroda i zivi u ravnotezi. Zmije pored reke nisu otrovne u 99% slucajeva.
3. Jedino ako ce vikendasi da paze tudje vikendice i da se bore s obijacima. Dobar fazon.
4. ..........................E vala dovoljno je. 114
--- Kraj citata ---
Bilo bi čudno da se svi složimo oko neke stvari.
Ja pričam iz ličnog iskustva. Sad me ubedite da lažem samog sebe.
Ko ne veruje nek dodje u Šabac da proveri.
Nijedan lopov neće krasti ako ima svedoka.
Zmija se mnogi plaše pa makar bile zlatne. Jebeš prirodnu ravnotežu.
Po vama je Zoke najveći uzurpator. Uzeo je dobar deo obale i uredio u marinu. A obala je trebala ostati neuredjena i svačija.
Ajte molim vas.
budens72:
Hoćeš da kažeš da kad neko kampuje to je uzurpacija obale.... a kad brod pristane uz obalu i razvuče kanape levo i desno od krme... i tu stoji desetak dana ...to onda nije.... iako i tada na to mesto ne može niko više da priđe.... hm..zanimljivo razmišljanje.... upavusi
zorter:
--- Citat: Dule 11, 07, 2012, 10:18:49 pre podne ---Drugu ces pesmu pevati kada spustis camac u vodu i shvatis da ne mozes nigde da pristanes. Da nema gde da se peca, da ne mozes nigde biti sam i da uvek imas radoznalog "komsiju" koji merka zasto si stao bas ispred njegove vikendice i kakve su ti namere. Kada iz pristojnosti plovis sve dalje i dalje kako ne bi bio na smetnji "kamperima" . I takav je slucaj na svim lepim mestima. Vec je neko raskrcio, uredio i ozidao. Postavio splav ili pristan.
--- Kraj citata ---
Kao što rekoh:
Mi ovde nemamo tih problema. Niti ima toliko vikendica i splavova, niti toliko čamaca. A još nisam čuo da je neko oterao pecaroša sa čamcem ako je stao bar 10m od vikendice/splava i pecao. A ima i monogo mesta gde mogu biti saam, naročito ako sam sa ženom. hahaha kgk
@budens
Potpuno se slažem s tobom. thumbup
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju