Autor Tema: Lazine pripreme za regatu  (Pročitano 19648 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
    • "Teska voda"
    • http://www.alojasailing.com/
  • Brod tip: Bar Harbor Cruiser
  • Marina: NK"Moja ladja Brcko"
  • Veličina: 8m
Odg: Lazine pripreme za regatu
« Odgovor #45 poslato: 22, 06, 2012, 21:29:17 posle podne »
Matori , j...b...ga i regata .Imas vremena za jos 50 regata. Svaki dan regata ako ti se hoce . Zamisli da si sa zenom na ladjici a ona procuri ... uh ...neka ovako barem zavrsi ,pojacaj pa polako
Vepar je vepar, čak i kad mu kažu da je svinja.

Van mreže bugi

• Veliki Rovac
  • www.mojaladja.com
  • Brod tip: Tajmen 525
  • Marina: Galija Visnjica
  • Veličina: 5.25
« Odgovor #46 poslato: 22, 06, 2012, 22:00:07 posle podne »
Lazo lako je moguce da ako nije naneta sika na one stafove da ce cureti tj nema sanse da ne primi vodu ako je samo sraf sa sajbnom bio dihtung

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Marina: Stari Slankamen
  • Veličina: 5,75 x 1,72
« Odgovor #47 poslato: 22, 06, 2012, 22:11:51 posle podne »
Добри мој Лазо. Шта да ти кажем, муке. Али средићеш ти и тај проблемчић.  А сигурно се ради о ситници, али довољно да те мучи.   no125  no125  no125
Е сад, да није тема сечена, скраћивана и сл. не би ни било воде у чамцу. И још поринуо си га малтене "инкогнито", а знаш добро да све то мора да се обележи како доликује.  Па сад ти види како ћеш и какве поуке ћеш извући из свега овога.  nutss  nutss  roll4  roll4  kgk  kgk  flasica  flasica  ffff  ffff

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
« Odgovor #48 poslato: 22, 06, 2012, 22:15:05 posle podne »
Srsa ovo nije bilo lijepo ... ja cu da ti platim pice ako je do toga . Malo je Lazi nase z...sve vrijeme pa sad treba jos da nas trpi u situaciji kad mu nije bas sjajno . Nije to nivo  ffff - a .

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #49 poslato: 23, 06, 2012, 07:32:14 pre podne »
Srso,

U situaciji u kojoj sam činio sve da čamac spustim u vodu i da krenem na regatu bez dovršenog enterijera, čak svestan svog neiskustva, zaista nije bilo vremena da istovremeno organizujemo bilo kakvo druženje.

U Slankamen sam stigao uveče, oko sedam sati zato što smo u Banovcima čekali da majstori povežu deo električne instalacije (punjenje akumulatora s motora). Da li je bilo moguće druženje ograničiti na tih pola sata?

Ali biće druženja. Ja sam mislio da ću danas da se spustim do Belegiša i da se tamo nadjem sa Saletom i Marinom i to sam i objavio ali ovaj problem s vodom je ipak ono što diktira redosled akitvnosti.

Danas ću prvo da proverim da li je moje zapažanje od sinoć bilo ispravno, pa ako jeste da preduzemem odgovarajuće mere.

Ali šta ako nije?

A kad sredim i to biće po onoj: "Eto mene - eto vas..."

A dotle - moraću nekako da se izborim sa onih par paketa mineralne vode i Laškog piva spremnih za regatu (trebalo je da to posluži kao dodatni balast u početnim danima regate). Evo sinoć žena otvorila prvu od onih konzervi koje smo spremili za put. Kad pojedem sve te ćureće nareske, sardine, haringe i paštete osećaću se kao u dane kada sam bio na odsluženju vojnog roka ali šta da radim?
Zaista nije lako.

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Marina: Stari Slankamen
  • Veličina: 5,75 x 1,72
« Odgovor #50 poslato: 23, 06, 2012, 21:37:35 posle podne »
Ма Лазо ја се само шалим и не прозивам те онако одистински. Наравно да ће бити времена за дружење на много више од пола сата.   oops  114  Него кад поједеш све те конзерве и "СДО"-ове, и попијеш све те текућине, плашим се да ће ти се лађа накривљивати на твоју страну, а то ће негативно утицати на пловљивост исте.  stri  stri  stri
А што се тебе Пољо тиче, него шта него да платиш пиће, ма и два, а ја ћу да ти одговорим истом мером. А Лаза има да нас трпи још како, и ништа неће да му фали.  Е сад да ли је то ниво  ffff или не, не би знао да ти одговорим. Мораћу од председника да тражим своје мишљење.  nutss  roll4  rolleye  flasica  ffff

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
« Odgovor #51 poslato: 23, 06, 2012, 21:39:17 posle podne »
Trazi ako nemas svoje .  a0335

Van mreže poljo

• Kapitalac Dunavski
    • "Teska voda"
« Odgovor #52 poslato: 24, 06, 2012, 10:19:58 pre podne »
Lazare podnosi izvjestaj ...Dal nadje gresku ?

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #53 poslato: 24, 06, 2012, 11:50:45 pre podne »
ako imas mogucnost jos da izmjeris obrtaje pa ces lakse odabrati pravu elisu....ako kazes 600 kg...taj motor bi uz dobro stelovanje s elisom trebao camac isterati u glisiranje...na knap je ali sigurno moze.....

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #54 poslato: 24, 06, 2012, 14:01:52 posle podne »
Treća - sreća! Nadam se da će tako biti jer treći put pokušavam da napišem poruku.

Prvi put sam ja nešto stisnu na tastaturi (ubio me bog ako znam šta??!) pred sam kraj  i čitav tekst je nestao.

Drugi put sam uspeo da završim tekst i da prikačim tri fotorafije. Kada sam stisnuo taster "Pošalji" dobio sam poruku da je datoteka veća od 200 kb i teskt i fotosi su nestali.

Hajde da probam ponovo.

Juče sam bio u Slankamenu i mislim da sam utvrdio gde voda prodire. Iako su fotografije koje ćete videti načinjene telefonom, videćete kap koja se odvaja od metalne kutije koja je deo nosača motora.

Napunio sam krmenu komoru vodom i tek kada je nivo prešao visinu gornjih zavrtanja koji pričvršćuju nosač motora uz krmenu tablu voda je potekla.
Kada je nivo pao ispod ova dva zavrtnja voda je prestala da ističe i morao sam da je ispustim iz komore kroz otvor za dreniranje.

Pažljivo sam pregledao čamac i nigde više na koritu nisam video ni jednu jedinu kap duž kobilice.

Ako je ovo jedini razlog za prodor vode u čamac, onda to i nije strašno.
Odviću zavrtnje, ubaciti diht masu i ponovo stegnuti zavrtnje najjače što mogu, pa dok izdrže vibracije motora.

Ali čudi me kako je voda stigla do gornjih zavrtanja dok je čamac bio privezan uz dok?
Da li je moguće da su ove metalne cevi počele da se ponašaju kao kapilare? Jer donji krajevi, koji su otvoreni, sve vreme su u vodi i mogće je bilo da je tokom vožnje došlo do formiranja vodenog stuba u cevima koje su nastavile da sprovode vodu i kada je čamac privezan.

Evo i fotografija:

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #55 poslato: 24, 06, 2012, 14:14:47 posle podne »
A što se tiče regate, evo da vam podnesem kratak izveštaj o tome šta se dogodilo jutros u Novom Sadu i kako je to izgledalo.

Nisam izdržao i jutros sam sa suprugom skoknuo do Novog Sada. Na fotografijama koje slede videćete deo atmosfere.
Ispred prevodnice na ulazu u kanal okupilo se oko 90 plovnnih objekata. Bilo je tu svega - od običnih čunova, do katamarana, od motornjaka dužine oko pet metara do pravih ladja. Oko 40 plovila je došlo iz beogradskog akvatorijuma. Medju njima jutros sam pozdravio Barbanešu i njegovu suprugu, a bio je tu i Sale M sa boljom polovinom. Sa njima je bio i Žića - Terca, koji je kao  ja došao autom - da ga želja mine.

Za nešto više od dva sata svi učesnici su prošli kroz prevodnicu, a mi koji smo morali, teška srca smo se vratili svojim kućama.
Evo slika:

Van mreže Mezija

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #56 poslato: 24, 06, 2012, 20:39:55 posle podne »
Postovanje Lazo,

Zavrsicete vi zapocet posao samo neki ljudi na tezi nacin ispunjavaju svoje snove.
Zanima me otkud voda koja curi ispod cepa za drenazu.

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #57 poslato: 24, 06, 2012, 20:50:35 posle podne »
Veljko, voda koja se vidi da kaplje sa kobilice je voda koja se sliva niz korito  izlazeći iz cevi koje su delovi držača motora.

I ja sam proveravao te spojeve po ivicama korita, medjutim, kada bih blokirao kretanje vode koja navire iz cevi, nije bilo tečenja na tim najnižim delovima korita. Nesumnjivo je utvrdjeno da voda ističe pored zavrtanja i kroz cevi se sliva niz krmenu ploču prateći konstrukciju korita i dna.

Van mreže Mezija

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #58 poslato: 24, 06, 2012, 20:59:44 posle podne »
 ok

Ako budete skidali ceo nosac pokusajte i te kutije da zadihtujete i izmedju nosaca i krmenog dela postavite neku gumu,
da nebude metal na metal .
Sve najbolje i vidimo se uskoro na vodi.

Van mreže stvlada

• Talasožder Mali
  • www.zavarivanje-stanimirovic.rs
  • Brod tip: sunbird corsair 198
  • Marina: ajk
  • Veličina: 6m
« Odgovor #59 poslato: 24, 06, 2012, 21:04:27 posle podne »
Mozda bi trebalo da proverite spoj nadogradjenog sa osnovnim delom korita,da nije prilikom zavarivanja izgorela diht masa koja se nalazi u sendvicu izmedju oplate i tabana camca.Malo mi je cudno da voda ulazi iznad vodene linije mislim na te srafove koje Vi pominjete i to jos u toj meri da za noc napuni camac koji je na sidru ???