NAUTIČKI E-SHOP > Malecni Oglasi
Izrada folija za plovila!
Sale 1977:
--- Citat: IKA 22, 06, 2012, 17:47:30 posle podne ---pogrešno shvaćeno.Nisam pitao za sebe i svoj čamac,ja te šare radim sam farbanjem,više sam tražio informaciju za one koji su zainteresovani.Njima bi svakako trebalo pojasniti koliko je dugotrajna folija koja se postavlja na površinu koja nije idealno glatka.Narandžinu koru imaju sva plovila farbana valjkom,ko misli drugačije nek dokaže.Jedino ako posle farbanja valjkom nije polirano.A ja baš nisam toliko idealista.
--- Kraj citata ---
--- Citat: poljo 22, 06, 2012, 18:09:02 posle podne ---
--- Citat: Sale1977 21, 06, 2012, 22:28:11 posle podne ---Iko, najjednostavnija solucija je pozvati broj telefona koji sam ostavio u oglasu, porazgovarati sa mojom suprugom koja se bavi time
--- Kraj citata ---
Gledaj druze ja bas i nebi da zivkam tudje zene ne znam sta ni sa svojom (SALA BRE!!!! ha ha) Puno je bolje da ovako atraktivnu ponudu mozda gospodja razjasni ovde na forumu . Evo i ja cu da priupitam nekoliko ...Koliko dugo traje najbolja folija koju moze da aplicira na korito ? Stavlja li se i na okvasenu povrsinu? Koliko traje postupak za ladju ,recimo , 7x2,5-3m ? Gdje se izvode radovi? Da li ima mogucnost vadjenja i spustanja plovila u blizini i po cijeni od ? I na kraju ali ne manje vazno , koliko je po kvadratu folije sa postavljanjem ? puuuuh pitanja pitanja
--- Kraj citata ---
Evo gospodza da pojasni:
- sve su UV stabilne naravno, teh karakt. sam vec objavila
- 3-7 godina folija moze da traje ako se previse ne haba , u zavusnosti i na kom je delu postavljena, ako je na poziciji oko prozora ili gornjeg dela , moze i vise od 7 god
- folija mora da se kvasi svakako dok se aplicira, tako da se stavlja na okvasenu povrsinu i jeste za vodu
- trajanje samog postupka apliciranja zavisi koliko m2 ima za rad, ali to je uglavnom 1-2 dana najvise
- radovi za vece povrsine se izvode na suvom, gde vama najvise odgovara zbog spusta u vodu
- posto u ponudi postoje nekoliko tipova folija cene zavise od vrste folije i formira se nacrt po vasim dimenzijama za koji se pravi obracun (obicno se za bocne strane posto su dugacke pakuju i leva i desna strana na najmanju sirinu rolne folije
evo i orijentacionih cena u m2
preko 10m2 cena za - klasicnu foliju je 13eura/m2 (do 3 god. garancija) -nije za veca zakrivljenja, samo za ravne povrsine
- cast (livena) folija je 19eura/m2 (do 7 god. garancija) -za ravne i zakrivljene povrsine
- cast (livena) metalik folija je 21eur/m2 (do 7 god. garancija) -za ravne i zakrivljene povrsine
- carbon i hrom 60 eur/m2 (ne radimo sa kineskim camo Oracal livene folije) -za ravne i zakrivljene povrsine
- ogledalo folija 19eura/m2 -za ravne povrsine
rok izrade: 2 dana
Boje i vrste folija birate iz kataloga koji mozete videti kod nas il donosimo na lice mesta.
LSI:
Ovo su vrlo detaljne informacije ali ipak ima nešto što bih voleo da nam objasnite.
U vašem tekstu stoji:
Pažnja:
Površine na kojima će se materijal primeniti moraju biti temeljno očišćene od prašine, masnoće ili bilo kakve prljavštine koja bi mogla da utiče na prilepljivanje materijala. Sveže lakirane ili obojene povšine se moraju prvo sušiti barem dve-tri nedelje i potpuno konzervirati.
Mene interesuje ko je odgovoran, tj. ko radi pripremu površine?
Da li je odmašćivanje, poliranje ili već šta je potrebno uraditi pre nanošenja folije rade vaši radnici ili to radi vlasnik čamca sam, tj. po nekim vašim uputstvima?
Da li je i priprema površine, ako je rade vaši ljudi, uračunata u cene koje ste naveli u vašem tekstu?
Mislim da je razlog za moja pitanja jasan ali evo da ipak pojasnim - mislim da bi i pripremu trebalo da uradi vaša ekipa i da tek tada se stiču usloovi za važenje garancije. U svim ostalim slučajevima postoji mougćnost da ne priznate garanciju jer "površina nije pripremljena na adekvatan način".
Sale 1977:
Naravno, u cenu aplikacije folije uračunata je priprema površine pre svega koja uključuje njeno čišćenje, pranje i odmašćivanje što je i uslov sa lepak "dobro odradi". U cenu nije uračunato mehanička obrada površine tipa finog šmirglanja i poliranja, ukoliko imate zahtev za zakvom obradom možete je uraditi u svojoj režiji ili možemo mi da vam obezbedimo majstora. Idealno ravna i glatka površina celog korita ne postoji ali što je ravnije etsetski će lepše izgledati i boja folije na njemu.
LSI:
--- Citat: Sale1977 03, 07, 2012, 09:45:21 pre podne ---Naravno, u cenu aplikacije folije uračunata je priprema površine pre svega koja uključuje njeno čišćenje, pranje i odmašćivanje što je i uslov sa lepak "dobro odradi". U cenu nije uračunato mehanička obrada površine tipa finog šmirglanja i poliranja, ukoliko imate zahtev za zakvom obradom možete je uraditi u svojoj režiji ili možemo mi da vam obezbedimo majstora. Idealno ravna i glatka površina celog korita ne postoji ali što je ravnije etsetski će lepše izgledati i boja folije na njemu.
--- Kraj citata ---
Ne bih da ovo pretvorim u polemiku ali mislim da takav stav (komentarišem deo vašeg odgovora koji sam označio) nije ispravan.
Mislim da je i mehanička obrada deo pripreme površine i da sve dok vaša ekipa to ne uradi ne postoje uslovi za garantovanje kvaliteta radova.
Čim vi prepustite vlasniku čamca da odlučuje o tome da li treba ili ne treba površinu obraditi na ovaj ili onaj način, otvara se prostor za kasnije nesporazume.
Po meni, mnogo korektnije bi bilo da kompletna priprema površine bude odgovornost vaše ekipe, a ako to znači da iskazane cene treba da budu više, onda neka budu više. Vaše usluge će koristiti oni koji mogu ali će bar znati da će sve biti uradjeno na najbolji način i da vi kao firma garantujete za kvalitet izvedenih radova.
Sale 1977:
Postovani LSI,
mi garantujemo za kvaliet izrade folije koji nudimo kao i njenu aplikaciju.
Za njenu aplikaciju zbog same etetike uvek savetujemo što ravniju površinu, koja nije uslov, ponavljam, za garanciju njene postojanosti.
Prilikom dogovaranja posla i pregleda površine za lepljenje, savetujemo vlasnije plovila na licu mesta šta je u kom slučaju najbolje da se uradi, ukoliko postoji bilo koji problem na koritu koji bi uticao na sam izgled folije i kako da se otkloni, kako bi folija trajala i izgledala što bolje.
Nije nužno u svakom slučaju primeniti grubo, pa fino šmirglanje i poliranje, tako da prostor za nesporazum ne postoji.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju