E, ovako treba... > Yamaha
Yamaha 15 ili 30ks...nova ili stara...preporuka.
maverick:
ako ces se cesto seliti i paliti motor 30 ks nije bas lako stalno paljuckati na ruku...dok tu 15-ticu imam i pali malim prstom i trosi oko 5-6 litara...30-tka sigurno duplo vise....stavka je to kad se cijeli dan zezas na vodi...pa tako u ovim vrucim danima ispadne da samo kanistere nosamo okolo
vmiro:
Hvala na savjetima.
Što se tice duge/kratke osovine, šta gubim ako koristim motor sa dugom osovinom na ovom gumenjaku, odnosno koje su negativne strane.
Moja sadasnja Yamaha 8 je duga osovina, al s obzirom na njenu malu snagu i veliki čamac sigurno ne mogu primjetiti da nesto ne štima :)
Poz
maverick:
ne mozes voziti neodgovarajucu osovinu, patis motor, trosis gorivo i ne izvlacis iz motora maximum koji moze dati, napravis sedlo od prokroma i povisi zrcalo kako treba , sto mislim da je 12 cm vise od toga sto imas
vmiro:
Mjerio sam malo prije visinu, od dijela gdje se vješa motor do donje ivice čamca...oko 38cm...što odgovara motoru za kratku osovinu :(
Al dobro, ako se može izdići malo taj dio gdje se vješa motor...to bi mogao naknadno uraditi.
Inače, primjetio sam da su kod nas više zastupljeni motori s dugom osovinom. Tražeći odgovarajući motor da kupim rijetko sam nailazio na kratku osovinu...
U svakom slučaju, provjeriću u kakvom je stanju veći motor pa ću vidjeti šta dalje...
Mezija:
--- Citat: vmiro 20, 06, 2012, 21:44:34 posle podne ---Mjerio sam malo prije visinu, od dijela gdje se vješa motor do donje ivice čamca...oko 38cm...što odgovara motoru za kratku osovinu :(
Al dobro, ako se može izdići malo taj dio gdje se vješa motor...to bi mogao naknadno uraditi.
Inače, primjetio sam da su kod nas više zastupljeni motori s dugom osovinom. Tražeći odgovarajući motor da kupim rijetko sam nailazio na kratku osovinu...
U svakom slučaju, provjeriću u kakvom je stanju veći motor pa ću vidjeti šta dalje...
--- Kraj citata ---
Bez ljutnje al vi ste vec odlucili koji motor i to sa dugom neodgovarajucom osovinom.
Duga osovina ce opteretiti zrcalo, a na gumenjaku su zrcala najosetljiviji deo camca , sve naknadne dorade niebih preporucio,
Potrosnja ce biti veca ,manja brzina .....
Moj savet potrazite motor sa kratkom osovinom .
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju