Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Cemu sluzi kapetanija Beograd

<< < (3/4) > >>

Arsa:

--- Citat: Dule  06, 06, 2012, 06:41:51 pre podne ---Niko nikoga ne tera da placa. Sam odes strogo u dan i registrujes camac  sajkaca
Kapetanija naplacuje po cenovniku koji dobije iz ministrarstva.
Uopste ne glume bogove. Kada bi to bilo tako i kada ne bi radili kako rade pola camaca ne bi imalo registraciju ni plovidbenu dozvolu. Dobro je dok je ovako, a nece dugo.
Kukace mnogi za ovakvom kapetanijom i ovim kapetanima. I to vrlo brzo...

--- Kraj citata ---

Dule ti i ja očito nismo bili u istoj kapetaniji Beograd.

Ne radi se u dedinom postu o ciframa, već o odnosu prema klijentima. To na osnovu ličnog iskustva mogu da potvrdim.

Da je drugačije, sigurno bi imali više klijenata i ne bi pokušavali da ucenjuju marine obavezom da se u Beogradu moraju držati samo čamci registrovani kod njih.

LSI:

--- Citat: Arsa  06, 06, 2012, 07:44:29 pre podne ---...
Da je drugačije, sigurno bi imali više klijenata i ne bi pokušavali da ucenjuju marine obavezom da se u Beogradu moraju držati samo čamci registrovani kod njih.

--- Kraj citata ---

Arso,

Kada sam ja bio u kapetaniji da se raspitam o registraciji, prvo su me pitali gde ću držati čamac, a onda su mi rekli da mogu da ga registrujem ili u kapetaniji koja je nadležna za opštinu u kojoj živim ili u kapetaniji na čijoj teritoriji će čamac biti čuvan i korišćen veći deo vremena.

Ti je bio razlog zaštoo sam ja izabrao da čamac registrujem u Novom Sadu jer je njihova kapetanija nadležna za Stari Slankamen.

Arsa:

--- Citat: LSI  06, 06, 2012, 09:14:41 pre podne ---
--- Citat: Arsa  06, 06, 2012, 07:44:29 pre podne ---...

--- Kraj citata ---

Arso,

Kada sam ja bio u kapetaniji da se raspitam o registraciji, prvo su me pitali gde ću držati čamac, a onda su mi rekli da mogu da ga registrujem ili u kapetaniji koja je nadležna za opštinu u kojoj živim ili u kapetaniji na čijoj teritoriji će čamac biti čuvan i korišćen veći deo vremena.

Ti je bio razlog zaštoo sam ja izabrao da čamac registrujem u Novom Sadu jer je njihova kapetanija nadležna za Stari Slankamen.

--- Kraj citata ---

Lazo nisam mislio na tebe.

Evo mog iskustva.

Kada sam kupio šiklju i došao u kapetaniju nisu hteli da izađu do Brankovog mosta da vide čamac već su mi tražili da ga stavim na prikolicu i dovezem do njih.

Kad sam odbacio tu mogućnost, upućivali su me da čamac odvezem na Adu Ciganliju i da tu dođe tročlana komisija čiji izlazak je onda koštao 5 000 dinara...

Šta misliš zašto sam odvezao čamac u Pančevo i tamo ga registrovao bez komisije i dodatnih troškova?

A da je vršen pritisak na vlasnike marina, jeste.

LSI:
Ovaj deo iz Arsinog objašnjenja o tome kako kapetanija zahteva da se čamac doveze ili dovuče ispred kapetanije ili da uslovljavaju izlazak do marine - to su i meni tražili i to je bio jedan od razloga zašto sam izabrao novosadsku kapetaniju.

stvlada:
Zato lepo registrujes camac na Pancevo i nemas problema,a meni niko u marini nije postavio pitanje gde je camac registrovan.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju