E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

Prikolice za prevoz čamaca

<< < (2/5) > >>

drug_igrutin:

--- Citat: wemax  11, 06, 2009, 00:46:12 pre podne ---Prikolice teže od 750 kg. moraju da imaju inercionu kočnicu i
ručnu (koja je vezana sajlom za vozilo koje je vuče, u slučaju otkačinjanja u toku vožnje da bi stala) Vozačka dozvola B kategorije
važi za težinu do 3500 kg. ,pošto prikolica (bruto težina) ne sme da pređe jednu polovinu vučnog vozila , to znači da maksimalna
Za opterećenje na kuku zavisi od kuke odnosno auta a obično je oko 350 kg.,
kuka mora da bude atestirana i tada se odrđuje vertikalni pritisak.
  pozdrav

--- Kraj citata ---

mislim da je zorter u pravu da za vožnju prikolice teže od 750 kg treba imati i E kategoriju
što se tiče vertikalnog  opterećenja na kuku (ako si na to mislio) obično ide od 50 do 75 kg, nikako do 350 kg
pozdrav

zorter:
To se slazem za balansiranje prikolice za camac, ali ja pravim prikolicu obicnu, teretnu, posto mi treba za gumenjak, a i atest za obicnu prikolicu je 3300din a za camac je 8500din, tako da nemam mogucnost balansa. A znam da pritisak na kuku ne bi trebao da je veci od 50kg kad je opterecena a prazne oko 15kg. Pozzzz

zorter:
Evo nekoliko slika kako sam poceo prikolicu koja lako moze biti i za camac (ovako bez stranica) do 4m duzine.
Inace je iskoriscena torziona osovina od Renault 11. A posto vozim bas taj auto, imam i rezervni tocak. Nastavak sledi po delovima rada.

LSI:
Do sada ste lepo objasnili šta zakon nalaže kada se radi o težinama tereta koji se vuče, medjutim, ja sam čuo nešto o čemu ne mogu da pronadjem podatke u bilo kom zakonu.

Naime, čuo sam da vozač koji poseduje "B" kategoriju može da vuče samo laku prikolicu bez inercione kočnice (do 750 kg) ili veću težinu (uz inercionu kočnicu) ali tako da težina tereta ne prelazi težinu vučnog vozila i da ukupna težina vučnog i vučenog vozila ne prelaze 3.500 kg, ali da bez obzira na težinu i na to da li ima ili nema inercionu kočnicu istovremeno mora da vodi računa da prikolica i teret ne budu duži od 5 metara računajući od kuke!

Da li je ovo tačno?
Da li neko zna nešto više o ovome?

Hvala na odgovoru.

MisterTwister:
 :good: AL SI JE OPRAVIO  :preved: SVAKA CAST  :party:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju